In verwachting, wat kun je verwachten?

“In verwachting, wat kun je verwachten?” is de hertaling van de bestseller “What to expect when you’re expecting”. Een meer dan 600 pagina’s tellend standaardwerk dat je volledig voorbereid je zwangerschap doorhelpt.

Recensie
Zoals bij elke recensie van een zwangerschapsboek moet ik er ook hier weer bij zeggen dat een zwangerschapsboek iets heel persoonlijks is. Goede informatie staat er bijna altijd wel in maar de stijl moet je aanspreken. “In verwachting, wat kun je verwachten?” heeft bijvoorbeeld geen mooie kleurenplaatjes en ziet er op het eerste gezicht uit als een lesboek. Lekker wegdromen bij mooie groeiplaatjes van je ongeboren kind is er met dit boek dan ook niet bij.

Toch is het boek ‘In Verwachting‘  voor mij het ideale zwangerschapsboek. Alle informatie staat er duidelijk in zonder directe waardeoordelen. Het is vertaald vanaf de Amerikaanse editie maar is goed aangepast aan de Nederlandse situatie. Dingen opzoeken gaat makkelijk en de antwoorden zijn duidelijk en uitgebreid.

Veel vragen die je hebt of kunt hebben tijdens, maar ook voor de zwangerschap, worden in een vraag antwoord vorm behandeld. Hierdoor voelt het boek veel minder droog  dan het in eerste instantie lijkt. Ook zijn de teksten met veel meer humor geschreven dan de uitstraling van het boek doet vermoedden.

Het boek beslaat de periode voor de conceptie, de zwangerschap zelf en de eerste zes weken na de bevalling. Verder heeft het boek speciale secties over ziekte, chronische aandoeningen en zwangerschapsverlies. Opvallend is ook het stuk met informatie voor de vader waarin vragen worden behandeld over hormoonaanvallen, borstvoeding en hechten aan de baby.

Dit boek is voor mij ideaal. Er staat heel erg veel informatie in maar is toch leesbaar en leuk geschreven. Ik voel me terwijl ik lees niet aangesproken als hormonale zwangere muts maar gewoon als intelligente vrouw. Veel zwangerschapsboeken geven mij het gevoel dat ik constant op een roze wolk hoor te zitten en nergens anders mee bezig zou mogen zijn. Dat heb ik met dit boek absoluut niet.

Laat je dus niet afschrikken door de dikte van het boek en de hoeveelheid tekst. Het boek leest lekker weg en geeft duidelijke informatie op een prettige en vaak zelfs humoristische manier. Heb je behoefte aan een boek met veel beeld en mooie platen? Dan is dit boek niets voor jou. Anders zeker kopen!

In Verwachting, wat kun je verwachten? – Heidi Murkoff & Sharon Mazel
Zwangerschapsboek, Paperback, 624 pagina’s, Spectrum
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Lana van Leeuwen

info@lanavanleeuwen.nl'
Slechte huisvrouw met ambities, ooit zal het huis blinken. Maakt radio, tv en lekkere taarten. Verliest zichzelf in huisvrouwenhandboeken uit de jaren 50 maar eist wel dat man de afwas doet. Moeder van een kleine babyman.

Check Also

Baby in mama’s buik

Baby in mama’s buik is een boek dat je samen met je kind kan lezen …