Club geluk en de fantastische truien [recensie]

Vroeger, toen de walkman de maat sloeg, Twix nog Raider heette, er in vliegtuigen werd gerookt en brood nog niet op de Unesco lijst stond, werd het straatbeeld opgesierd door olijke, vrolijke en foute truien. Nu maakt de uitbundige trui jaarlijks een bescheiden comeback met kerst, maar waarom niet weer het hele jaar in een dolle wollen trui? Maar dan wel met de kleuren en snit van nu: een vlotte & frisse revival van de retro trui. In dit boek staan patronen voor 12 fantastische truien om het hele jaar mee op te vrolijken. Dit boek staat vol eighties verantwoorde truien én accessoires om het hele jaar mee op te vrolijken. Eén easy peasy basis patroon voor 12 toffe truien. 

Recensie
Bij de truien in dit boek moet ik in eerste instantie inderdaad vooral heel erg aan het fenomeen ‘foute kersttrui’ denken. Of je jaren ’70 en ’80 waarin handwerken nog zo gewoon was dat zeker op de basisschool kinderen geregeld zelfgebreide truien droegen. Tegenwoordig zie je dat veel minder vaak, en het is best jammer dat de techniek van het patronen inbreien zo langzaam verdwijnt.

Club Geluk wilde daar duidelijk verandering in aanbrengen en heeft Club Geluk en de fantastische truien uitgebracht. Het boek staat vol patronen met de meest geweldige en fantasierijke truien. Je kunt het onderwerp bijna zo gek niet bedenken, of er is een leuke trui van bedacht.

Wie of wat is Club Geluk? Club Geluk ontwerpt en verkoopt textiel sinds 2004, variërend van beddengoed en huishoudtextiel tot serviezen en woonaccessoires.


Ik ben heel benieuwd hoeveel mensen zich gaan wagen aan het breien van een trui uit Club Geluk en de fantastische truien. Ik denk uiteindelijk meer dan ik verwacht. Ik ben redelijk praktisch ingesteld en vind het zonde om heel veel tijd, geld en energie te besteden aan het maken van een dergelijk project terwijl ik weet dat het gedoemd is om achterin een kast te verdwijnen. In mijn gezin zal dat gebeuren en dat is de eerste reden waarom ik niet aan een van deze truien zal beginnen.


Een tweede reden is dat ik best kan breien, een beetje. Maar mijn vaardigheden zijn nog onvoldoende om me aan een dergelijk groot project te wagen. We hebben het hier wel over een trui hè? Een kledingstuk dat een behoorlijke omvang heeft. Ik denk dat het voor mij een vijfjarenproject wordt en ik denk niet dat ik er die volle vijf jaar, of langer, plezier aan beleef …

 

Ik heb wel de indruk dat de patronen duidelijk en goed te lezen zijn. Club Geluk geeft zelf ook aan dat het ‘één easy peasy basispatroon voor twaalf toffe truien’. Goed tellen is wel een vereiste, want anders maak je fouten in de leuke afbeeldingen en dat zou zonde zijn.

Ik vind de opmaak van de bladzijden week wat vol en onrustig. De letters staan dicht op elkaar en je moet daarom ook hier goed opletten dat je niet een toer overslaat of dubbel doet.


Kortom, Club Geluk en de fantastische truien is een leuk voor de liefhebber én voor iedereen die het net als ik alleen al leuk vindt om haak- en breiboeken te bezitten om in te bladeren en inspiratie op te doen. Hier zie je op de site van Club Geluk nog wat voorbeelden van truien uit Club Geluk en de fantastische truien, waarvan er ook een paar voor deze recensie zijn gebruikt.

Club Geluk &ende fantastische truien
Creatief en DIY, paperback, 112 pagina’s, Uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel ‘Club Geluk en de fantastische truien’ hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Halloween; DIY versus kopen

Halloween is een oude feestdag die niet in elk land gevierd wordt. Deze feestdag is …

Share
Share