Hoe maak je je favoriete schoenen schoon?

Een avondje uit of een gemorste koffie op kantoor: je schoenen krijgen met heel wat vuil te maken. Je wilt er van top tot teen vlekkeloos uitzien, en schoon schoeisel hoort daarbij. Watervlekken, wijn of iets dat je simpelweg niet kunt plaatsen, we hebben het allemaal wel eens op onze schoenen gehad. Maar wees gerust, zelfs je witte sneakers of mooiste leren laarzen krijg je met deze tips binnen no-time weer schoon.

Hoe kun je je schoenen het beste schoonmaken
Voorkomen is beter dan genezen. Spray je schoenen daarom regelmatig in met een speciale spray. Laat ze ook niet in de zon staan om verkleuren te voorkomen, en zet ze het liefst binnen, waar water geen bedreiging vormt.

Sneakers schoonmaken
Begin met het verwijderen van je veters, als je die hebt. Je zult zien dat die een hele andere kleur hebben dan eerst, vooral bij witte sneakers. Laat deze in een sopje weken. Krijg je het vuil er onverhoopt niet uit? Schaf dan nieuwe veters aan. Witte sneakers kun je met nagellakremover en een watje voorzichtig schoonvegen, of gebruik een beetje zeep, behalve als ze van canvas zijn gemaakt.

Verschillende materialen
Bepaal welk materiaal je schoenen zijn om erachter te komen hoe je ze het best kunt schoonpoetsen. We zetten de belangrijkste materialen voor je op een rijtje.

Leer
Of het nou laarsjes of sneakers zijn, je wilt leer zo lang mogelijk vlekkeloos houden. Het is daarom belangrijk om te weten wat voor vlekjes je op je leren schoenen hebt. Gaat het om watervlekjes? Met een wollen doek en vaseline kun je deze eruit wrijven. Als je schoenpoets in de kleur van je leren schoenen hebt, kun je dit ook gebruiken om vlekken te verwijderen. Overige vlekken kun je proberen weg te poetsen door de binnenkant van een bananenschil over de vlek te wrijven. Nog op zoek naar een mooi paar leren schoenen? Nubikk heeft een aantal eyecatchers voor zowel mannen als vrouwen in hun assortiment.

Canvas
Plaats je canvas schoenen in een teiltje met water en wasmiddel. Boen ze voorzichtig schoon met een tandenborstel. Tussendoor kun je de schoenen een paar keer afspoelen en het proces herhalen totdat ze helemaal schoon zijn. Het is belangrijk om ze ook naderhand weer goed af te spoelen. Als er zeepresten achterblijven, kunnen deze namelijk ook weer voor vlekken zorgen. Laat de schoenen aan de lucht drogen en leg ze niet op de verwarming, hierdoor kunnen ze krom trekken.

Suède
Spray je suède schoenen in met een suède spray en laat dit even intrekken. Met de stalen kant van een suède borstel kun je ze voorzichtig schoon wrijven. Gebruik op suède nooit water en zeep, dit veroorzaakt alleen maar meer vlekken. Er bestaat ook een suede gum, waarmee je het materiaal schoon kunt vegen. Via Vai heeft een aantal hele mooie suède stappers in hun assortiment, waarmee je eindeloos kunt combineren!

Hardnekkige vlekken
Krijg je je favoriete paar helaas niet meer schoon? Als deze trucjes niet werken, kun je voor echt bijzondere schoenen altijd een schoenmaker om advies of hulp vragen. Is dat te kostbaar of lukt het hen ook niet? Niet getreurd: een extra reden om te gaan shoppen! Via Vai heeft voor elk seizoen mooie stappers, van enkellaarsjes tot sandalen en gympen.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Wereldkaarten voor kinderen

Zelf kan ik eindeloos kijken naar wereldkaarten. Om te zien welke landen er zijn, waar …