Het stille meisje

In Bostons Chinatown wordt de hand van een vrouw gevonden. Op het dak van een gebouw ligt haar lijk met een bijna afgehakt hoofd. Er worden twee zilvergrijze haren op haar lichaam aangetroffen. Tijdens het onderzoek ontdekken rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles dat er nog meer brute moorden zijn gepleegd. Negentien jaar eerder vonden tijdens een schietincident in een restaurant in Chinatown vijf mensen de dood. Slechts een persoon overleefde die slachtpartij: een mysterieuze vrouw en een meester in de Chinese vechtkunst die een groot geheim met zich meedraagt. Nu is ze het doelwit van een onzichtbare vijand die meedogenloos toeslaat.

Recensie
Het stille meisje is het nieuwste boek van bestsellerauteur Tess Gerritsen, deel 9 in de serie over rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles. Afgelopen zomer heb ik de boeken van Tess Gerritsen ontdekt en ik vind ze helemaal top. Wat ik erg interessant vind, is het forensisch onderzoek door de patholoog-anatoom, wat iedere keer de politie (en de lezer) weer op het juiste spoor richting de oplossing zet.

Het stille meisje stelde me niet teleur. Het was een leuk boek, prettig leesbaar, spannend, soms bloedstollend spannend, en voortdurend boeiend. De boeken van Tess Gerritsen, al vormen ze een serie, kunnen heel goed los van elkaar gelezen worden. Zo af en toe wordt er verwezen naar een vorig deel, maar als je dat nog niet gelezen hebt, is dat niet storend voor de plot van dit verhaal.

De thriller is goed opgebouwd, ik vind het altijd wel prettig als ik pas heel laat in het verhaal de puzzelstukjes op de goede manier kan neerleggen. Personen zijn soms niet wie je verwacht dat ze zijn, en dat geeft op verschillende punten een onverwachte en verrassende twist aan het verhaal.

Rizollo en Isles zijn sympathieke hoofdpersonen. Intelligente en daadkrachtige vrouwen die meerdere bordjes in de lucht houden en van tijd worstelen met het evenwicht werk en privé. Het stille meisje geeft daarnaast een boeiend kijkje in het leven van de Chinese gemeenschap in Chinatown in een grote Amerikaanse stad als Boston. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken over Het stille meisje is dat het eigenlijk te kort is …

Meer informatie over Tess Gerritsen en haar boeken is te vinden op internet, op de Nederlandstalige en op de Amerikaanse site.

Het stille meisje – Tess Gerritsen
Thriller, Paperback, 336 pagina´s, The House of Books
Bestel dit boek hier via Bol.com>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share