Ik heb een geheim

Mol ontmoet een leuke kleine muis. Mol vindt haar zo bijzonder dat hij Muis geheim wil houden voor zijn vriendjes.
Maar soms is het veel fijner om een geheim wel te delen.

Recensie
Wanneer ik het boek in handen heb trekt de vertederende prent op de voorzijde meteen mijn aandacht. Een mol en een muis en de vriendschap en liefde straalt er van af. Dat maakt mij ook nieuwsgierig naar het verhaal, dus snel sla ik het boek open.

Ik heb een geheim gaat over een molletje die op een dag kennis maakt met een lief muisje. Het wordt zijn nieuwe vriendinnetje en die wil hij het liefst alleen voor hem zelf houden. Elke dag vertrekt hij stilletjes naar zijn nieuwe vriendin. Maar zijn oude vrienden vragen elke dag weer af waar Mol nu weer naar toe is. Dit hele verhaal wordt helder en duidelijk verteld, maar de prenten springen er wat dat betreft toch echt bovenuit. Vertederend en zo ontzettend lief. Het is allemaal heel begrijpelijk en herkenbaar voor kinderen. Maar nieuwe vriendjes maken is leuk, maar je moet natuurlijk niet je oude vriendjes vergeten…

Het boek heeft zijn titel al mee, want kinderen zijn dol op geheimen. Grote vraag is natuurlijk ook wat het geheim is. Wanneer ik het verhaal aan mijn dochter voorlees geniet zij net zoveel als dat ik doe. Het verhaal sluit goed aan bij de belevingswereld van kleuters en de paginagrote illustraties brengen het verhaal echt tot leven. Samen zitten we dus te genieten op de bank met dit schitterende verhaal. Een bijzonder prentenboek over vriendschap waar zowel jong als oud nog een wijze les uit kan leren.

Ik heb een geheim – Jonathan Emmett
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Van Goor
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …