Kunst op je bord

Screenshot 2014-07-10 at 21.44.17Je ouders hadden het fout, je mag wel spelen met je eten! Met enkele eenvoudige ingrepen tover je het gewoonste ontbijt om in een kunstwerk op je bord. Wat denk je van poolbeerhavermout, zeemeerminpannenkoeken of een Picasso op je bord? Of misschien verkies je de Big Ben of de Taj Mahal? Dit boek zit boordevol ideeën voor een gezond én verrassend ontbijt en hapjes voor jong en oud.

Recensie:
Een inspirerend boek over eten. Ditmaal gaat het niet zo zeer om de recepten die in dit boek staan, maar om hetgeen je met het eten doet. Iedereen kan zomaar wat eten op een bord neerleggen, maar Ida Skivenes maakt van elk bordje een waar kunstwerk.

Zomaar een nietsvermoedend plaatje van haar ontbijt op Instagram mondde uit tot een dagelijks ritueel met veel volgers. Omdat niemand voor haar van die vrolijke bordjes maakt, doet ze het zelf maar. Het zijn allemaal ontbijt-gerechten, maar je kunt ze ook als lunch of tussendoortje eten.kunst op je bord (2)

Eerlijk is eerlijk: in Kunst op je bord kom je echt de leukste kunst tegen. Veel gebruikte basisproducten zijn pannenkoekjes, havermout en fruit. Persoonlijk vind ik het heerlijk om in het boek te bladeren, maar eerlijk gezegd voel ik niet direct de neiging om ook aan de slag te gaan.

Aangezien mijn dochter wel even geïnteresseerd het boek doorbladert, ben ik benieuwd wat komen gaat. Maar met hier en daar een “geinig” en “grappig” is ze al snel weer wat anders aan het doen. Ze loopt er dus ook niet direct warm voor. Dus blijft het boek bij ons redelijk doelloos liggen…kunst op je bord

Dat ik niet met de ideeën aan de slag ga, betekend niet dat het boek niets is. Integendeel! Ik vind het super leuk om te zien en ik denk dat bij veel kinderen moeiteloos dingen naar binnen gaan die anders hooguit met heug en meug worden opgegeten. Dus als je een lastige eter in huis hebt, zou ik het zeker eens uitproberen.

Het is me gewoon te veel werk om te doen; ik pak liever gewoon een kom met muesli en schenk daar lekker wat melk over heen. Bij de warme maaltijd vind ik zo nu en dan de rijst in een vormpje doen en storten op een bord al heel wat…

Voor iedereen die wel de puf heeft om een beetje kunstzinnig aan het werk te gaan met eten is dit boek zeker een ware inspiratiebron.

Kunst op je bord – Ida Skivenes
Informatief, hardcover, 159 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier >>>>

Nieuwsgierig geworden? In onderstaand filmpje zie je een interview met Ida en zie je haar in actie met haar eigen Kunst op je bord gerechten.

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Omdat de muze [bespreking]

Het bijzondere verhaal van een kunstenares die haar eigen keuzes durfde te maken, tegen de …