Kleur in huis, dankzij Philips Hue lampen [ervaring]

“Leuk, laat eens zien?”, zei mijn man enthousiast toen ik ’s avonds thuis kwam met een pakket met drie Philips Hue lampen. Terwijl ik naar bed ging, zat hij nog het hele pakket te bestuderen. De volgende ochtend brandden er ineens drie vrolijk gekleurde lampen in de huismaker, twee in onze schemerlampen en één in een tafellamp.

Eenvoudig in gebruik
“Het was echt heel eenvoudig om het aan te sluiten”, zei mijn man, terwijl hij de verschillende lichteffecten demonstreerde. “De bridge is het belangrijkste onderdeel (een klein wit kastje) dat plug je in op het internetkastje. Als je de lampen er in hebt gedraaid dan hoef je alleen nog maar de app te downloaden.” Hij had de app op de iPad en onze telefoons gezet. Met zijn iPhone kon hij ook gebruik maken van Siri. Dus hoorde ik vervolgens de hele ochtend: “Hé Siri zet de lampen aan” en dan weer: “Hé Siri zet de lampen uit”, want de kinderen vonden dat natuurlijk ook wel interessant om tig keer te proberen.

De bridge is het geheim van de lampen, die je telefoon of iPad verbindt met de lampen

Warme en koude sferen
Ik pakte de I-pad om eens te experimenteren met de vele mogelijkheden van de lampen. En het is echt leuk om te zien wat het doet met de sfeer in de kamer. Van hele warme roodpaarse gloed naar exotisch blauwgroen. Ook leuk is de mogelijkheid om een foto te kiezen op je I-pad waarin mooie kleuren zitten, bijvoorbeeld van het strand op vakantie. De lampen kiezen dat de tinten van de foto waardoor de sfeer van dat vakantiemoment terugkomt in je huiskamer. Philips heeft zelf ook een paar sfeerfoto’s op de app, die mooie effecten geven.

Hele leuke app’s
Naast de mogelijkheden van de hue-app zelf zijn er nog heel veel andere apps beschikbaar in de app-store. De kinderen ontdekten al snel de DJ-app, waarmee je spotify koppelt aan de lampen, die de muziek volgen. Met een stevige beat verandert je huiskamer in een disco. Omdat wij een Philips televisie hebben, kunnen we ook de lampen koppelen aan de televisie. Dat vind ik zelf wat veel van het goede; want als er een spannende duistere scene is, dan wordt de hele ruimte opeens donker. En dat leidt nogal af. Die optie hebben we daarna maar uitgeschakeld. Een optie die we nog moeten testen is de app waarmee je twister kunt spelen. Dat lijkt me voor een kinderfeestje ideaal.

Nieuwe lampen

De Hue Go lamp geeft ook sfeer aan de badkamer.

Omdat we in huis ook veel halogeen-spotjes hebben met lampen met een kleine fitting, hebben we inmiddels ook een paar Hue lampen daarvoor gekocht. En we hebben een Hue Go aangeschaft. Dat is wel mijn favoriet. Het is een lamp in de vorm van een halve bol, die ook op batterij kan werken, waardoor je hem overal mee kunt nemen: naar de badkamer, slaapkamer, naast je computer etc. Het is de laatste dagen niet zult mooi weer, maar eigenlijk hadden we deze lamp vooral gekocht om mee naar buiten te nemen, zodat je met een gekleurd lampje kunt genieten van de warme zomeravonden. Maar die komen er vast nog wel aan in juli.

Witlicht
Zelf ben ik het meest gecharmeerd van de verschillen in wittinten. Nooit bij stilgestaan eigenlijk, maar hard witlicht is ook echt heel hard en ongezellig, maar wel handig als je helder moet kunnen denken en wakker moet blijven. Warm witlicht werkt juist uitstekend om je te ontspannen in de avond, als overgang naar het slapen. Daar maak ik nu graag gebruik van. Ik denk dat het effect in de winter nog groter zal zijn. Ik wil dan de Hue Go ook gebruiken als wake-up-lamp en om in te slapen.

Je kunt wel concluderen dat we bij ons thuis enthousiast zijn over de lampen en het effect daarvan. Ik denk dat we op een gegeven moment onze favoriete instellingen kiezen en die vast instellen. Maar de extra opties zullen leuk blijven om uit te proberen. Bovendien geloof ik dat de ontwikkelingen nog lang niet stilliggen. De wereld van het licht en de mogelijkheden voor je dagelijkse leven biedt volgens mij nog enorm veel mogelijkheden. Ik ben benieuwd.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Verlichting voor kinderkamer

De kleur op de muur, decoratie, knuffels en een bed in de juiste maat: er …

Share
Share