Secret Scouts en de vermiste president [recensie]

Drie maanden nadat de vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack hun avontuur met Leonardo da Vinci ternauwernood hebben overleefd, staan ze voor een belangrijke keuze; om een geheimzinnige boodschap uit het verleden te ontrafelen moeten ze de wet overtreden of terug naar het verleden.
Tom wordt gegrepen door De Gooische Moordenaar en de vrienden belanden in levensbedreigende situaties. Dan blijkt opeens dat de Amerikaanse President wordt vermist. Ze zetten alles op alles om hem te vinden en te voorkomen dat de geschiedenis voor altijd verandert. Achterna gezeten door de politie en zij aan zij met Martin Luther King dringt langzaam tot hen door dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Lukt het ze om de President ooit nog terug te vinden?

Recensie
Secret Scouts en de vermiste president is het vervolg op Secret scouts en de verloren Leonardo. Ik denk dat ik dit tweede deel nog beter vind dan het eerste! Kind en Kind weten op een ingenieuze manier geschiedenis, kunst, en technologie met elkaar te verweven vanuit de rode draad tijdreizen.


In het eerste deel hebben Lisa, Sophie, Jack en Tom in het huis van Lisa en Sophie een geheime kamer ontdekt met daarin een reisplanetarium. Dankzij een geheimzinnige codex, die van Leonardo da Vinci bleek te zijn, kwamen zee er achter hoe ze het planetarium moesten gebruiken en kwamen ze onder andere in het Florence tijdens de Renaissance terecht, waar ze Leonardo da Vinci hebben leren kennen. Ingewikkeld verhaal? Klopt, gelukkig start Secret Scouts en de vermiste president met een terugblik van wat er in het eerste deel is gebeurd!


Het verhaal van Secret Scouts en de vermiste president zit knap in elkaar. Aan het einde van het vorige boek is een los draadje overgebleven, dat nu wordt opgepakt en verder uitgewerkt. En dat leidt tot een wervelwind aan nieuwe avonturen, interessante ontmoetingen en boeiende duo’s. De combinatie van Leonardo da Vinci en Steve Jobs kenden we al min of meer uit het vorige deel. Maar wat dacht je van Karel V en Barack Obama …? Het is nog logisch ook in Secret Scouts en de vermiste president! Maar ook ontmoeten we Martin Luther King en Piet Mondriaan.


Overigens blijken de vier vrienden niet de enigen te zijn die door de tijd kunnen reizen. Ook Hans, een vriend van de vader van Sophie en Lisa die we in het eerste deel hebben leren kennen, blijkt dit te kunnen. En heeft het volgens mij vaker gedaan dan wie dan ook kan bevroeden Echt heel handig is hij er echter niet in, want hij raakt Obama kwijt in de tijd …


De auteurs spelen ondertussen ook een spelletje met de jaartallen. Het is natuurlijk niet toevallig dat zowel de jaartallen 1517 en 2217 een belangrijke rol spelen. Tel daarbij op dat het boek zich afspeelt in 2017. Althans, er wordt gesproken over ‘voormalig president Obama’. Het voelt overigens niet helemaal goed dat te lezen aangezien dat natuurlijk pas vanaf 20 januari 2017 het geval is … Bij een boek over tijdreizen, waarin data en jaartallen een belangrijke rol spelen, had ik persoonlijk even gewacht met de publicatie.


Al zou je in theorie Secret Scouts en de vermiste president zelfstandig kunnen lezen, ik zou echt adviseren om eerst ‘Secret scouts en de verloren Leonardo’ te lezen! Secret Scouts en de vermiste president eindigt, net als het eerste deel, weer met een los eindje. Een derde deel is volgens mij wenselijk en noodzakelijk!

Secret Scouts en de vermiste president – Dennis Kind & Wendel Kind-Wagenaar
Jeugdboek, paperback, 352 pagina’s, Uitgever Aerial Media Company BV
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …