Superjuffie op safari

superjufJuf Josje en haar klas zijn op schoolreisje naar Schiphol. Meester Snor gaat ook gezellig mee. Maar ze zijn er nog maar net of Superjuffie moet al in actie komen en een koffer vol baby-krokodillen redden. Om te zorgen dat ze daarna ongezien weer terug kan veranderen in juf Josje, duikt Superjuffie samen met een paar leerlingen een openstaande container in. Maar dan wordt de container dichtgegooid en in een vliegtuig gezet. Ze belanden bij een groep biologen midden in Afrika. Er is geen enkel contact met de buitenwereld meer en wat nog erger is: er zijn daar stropers actief en de olifanten lopen groot gevaar… De hulp van Superjuffie is noodzakelijk, maar heeft juf Josje wel genoeg krijtjes bij zich?

Recensie
Superjuffie…ik had er echt nog nooit van gehoord. Toch blijken er al een paar delen van te zijn verschenen. Toen mijn zoon de achterkant van dit boek las, was zijn interesse meteen gewekt. Screenshot 2014-07-10 at 21.15.18Enthousiast vertelde hij vervolgens aan zijn jongere zusje dat juf Josje een Superjuffie kan worden. Mijn dochter – fan van Mega Mindy – zag een boek over een “Mega Mindy-juf” ook wel zitten.

Mijn zoon las het eerste hoofdstuk van ‘Superjuffie op safari‘ voor en vroeg daarna of ik verder wou lezen. Beiden vonden ze het erg leuk, dat ze niet lang hoefden te wachten, voordat juf Josje, Superjuffie werd. En wat een spanning als Superjuffie tijdens de les even weg is om een dier te redden en  de directeur onraadt ruikt. Hij besluit in de klas te blijven wachten totdat juf Josje terugkomt. Zal hij nu erachter komen dat ze Superjuffie wordt, als ze krijtjes eet?

DSC09509Als Superjuffie samen met een paar leerlingen onbedoeld in Afrika terecht komen, blijkt dat hier ook volop werk te doen is voor Superjuffie. Ze moet het opnemen tegen stropers. Een spannend avontuur in Afrika volgt…

Mijn kinderen vinden Superjuffie een geweldig boek. Ze vinden het vooral erg leuk omdat juf Josje kan veranderen in een Superjuffie. De avonturen die volgen zijn leuk en spannend. Vanaf nu hebben ze er een favoriete juf bij; Superjuffie!

Superjuffie op safari – Janneke Schotveld
Hardcover, 144 pagina’s, van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De melkweg school

Kelvin Klosmo is niet alleen nieuw op school, hij is nieuw in de Melkweg! Als …

Share
Share