“Zie ginds komt de stoomboot” is het populairste Sinterklaasliedje.

Vorig jaar is in opdracht van sinterklaasliedjes.nl en onderzoek gehouden om er achter te komen welk Sinterklaasliedje het meest populair is. De uitslag verbaast me niet, stuk voor stuk zijn de liedjes uit de top 5, liedjes die mijn kinderen ook luidkeels zingen wanneer ze hun schoen mogen zetten. Ik mis in het rijtje “Hoor de wind waait door de bomen” en vooral “Zwarte Piet ging uit fietsen”. Mijn eigen favoriet is ook “Zie ginds komt de stoomboot”, ik zong het als kind al en mijn kinderen zingen het nu. Zonder dat zou het Sinterklaasfeest niet compleet zijn.

De complete top 5:
1. Zie ginds komt de stoomboot – 23,8%
2. Zie de maan schijnt door de bomen – 21,7%
3. Zachtjes gaan de paardenvoetjes – 15,0%
4. Sinterklaas kapoentje – 11,6%
5. O, kom maar eens kijken – 10,5%

zie-ginds-komt-de-stoomboot

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Meekijken met je kind: de 5 leukste YouTube-kanalen

Naast televisie is internet een grote bron van vermaak voor jong en oud. Een tablet …