“Zie ginds komt de stoomboot” is het populairste Sinterklaasliedje.

Vorig jaar is in opdracht van sinterklaasliedjes.nl en onderzoek gehouden om er achter te komen welk Sinterklaasliedje het meest populair is. De uitslag verbaast me niet, stuk voor stuk zijn de liedjes uit de top 5, liedjes die mijn kinderen ook luidkeels zingen wanneer ze hun schoen mogen zetten. Ik mis in het rijtje “Hoor de wind waait door de bomen” en vooral “Zwarte Piet ging uit fietsen”. Mijn eigen favoriet is ook “Zie ginds komt de stoomboot”, ik zong het als kind al en mijn kinderen zingen het nu. Zonder dat zou het Sinterklaasfeest niet compleet zijn.

De complete top 5:
1. Zie ginds komt de stoomboot – 23,8%
2. Zie de maan schijnt door de bomen – 21,7%
3. Zachtjes gaan de paardenvoetjes – 15,0%
4. Sinterklaas kapoentje – 11,6%
5. O, kom maar eens kijken – 10,5%

zie-ginds-komt-de-stoomboot

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Top 5 buitenspeelgoed voor minder dan 10 euro

Natuurlijk kunnen kinderen zich buiten vermaken door je te helpen in de tuin of door …

Share
Share