Workshop haren vlechten [verslag]

Een roze tafel met lekkers en een speelboekje voor de dochters, en de mama's konden aan de slag
Een roze tafel met lekkers, een speelboekje voor de dochters, en de mama’s konden aan de slag

Woensdag mochten mijn dochter en ik naar een workshop “haren vlechten” op uitnodiging van Zenner, marktleider op het gebied van haar-accessoires. De workshop werd gegeven door niemand minder dan Marlene Roodbol, dè haren-invlecht expert.

In het hoofdkantoor van Zenner was een grote ruimte helemaal ingericht als haren-invlecht-studio. En vooral als paradijs voor meisjes: rekken vol met prachtige haarspulletjes en een tafel vol met lekkers (ook voor mama’s).

Maar denk niet dat het voor de mama’s een ontspannen middagje was….  we hebben echt twee uur lang non-stop instructie gekregen en geoefend.

Druk bezig met de "visgraat-vlecht"
Druk bezig met de “visgraat-vlecht”

Het resultaat was er dan ook naar: waar ik aan de workshop begon met het idee: “ik kan het toch niet, maar misschien kan ik een handige tip krijgen, zat ik na een uur al een complete diadeem-vlecht te maken, die niet alleen bleef zitten, maar er ook goed uitzag.

En zo hebben we, behalve invlechten, de waterval-vlecht en de visgraatvlecht geleerd en nog een aantal leuke trucjes om het haar van je dochter er net even iets anders uit te laten zien.

Een roze tafel met lekkers voor de dochters en de mama's konden aan de slag!
Ook Beertje van Beers kan nu de haren van haar dochter invlechten!

Het geheim zit hem in de techniek. Je moet niet blijven vlechten zoals je gewend was (althans niet zoals ik dat deed, met twee handen tegelijk en een heleboel veel te los zittende haren in een onregelmatige vlecht), maar een greep aanleren waardoor je het haar als het waren “klemt” met één hand, zodat je je andere hand vrij hebt om een nieuwe streng haar bij te pakken.

Vergelijk het maar met “met stokjes eten”, dan is de truc ook om één stokje vast te klemmen zodat je het andere stokje vrij kunt bewegen om je eten mee te pakken.

Mijn prinsesje en ik, heerlijke mama-tijd!
Mijn prinsesje en ik: heerlijke mama-tijd!

Het moeilijkste was dus het loslaten van de “oude” techniek. De nieuwe techniek werd zo goed uitgelegd en voorgedaan, dat het met enige oefening goed te doen was. Echt waar! Ik zal binnenkort een apart artikel maken en proberen er iets meer over uit te leggen.

Verder was het indrukwekkend dat alle dametjes zo stil bleven zitten. Ik weet niet of er iets in de spekkies en de winegums zat, maar alle model-meisjes zaten twee uur lang muisstil terwijl hun haren steeds opnieuw ingevlochten werden. Natuurlijk hielp het wel dat er allerlei lekker was, en een kleur- en spelletjesboek, maar toch…

Waterval-vlecht
Waterval-vlecht

Behalve dat ze nu allemaal als beloning met mooie vlechten naar huis konden, kregen alle dametjes en hun moeders nog een tas vol spullen mee van Zenner. En daarin zat behalve de nieuwste vinding: de anti-klit borstel (echt geweldig!) ook een compleet assortiment aan speldjes, strikjes en -nog zoiets leuks- “diamanten”: glimmende sterren en rondjes die je met een soort van klittenband zo in het haar kunt zetten. Blijft nog zitten ook en ziet er helemaal prinsesachtig uit!

"diamanten"
“diamanten”

Mijn dochter en ik hebben behalve een leerzame, vooral een hele gezellige middag gehad en ik ben echt van plan om te blijven oefenen en nog meer vlechten te proberen met de nieuwe techniek (we kregen ook het basisboek “invlechten” van Marlene Roodbol mee, waarin stap-voor-stap duidelijk uitgelegd wordt hoe het ook alweer moest, voor mij wel handig!)

Screenshot 2014-06-04 at 19.27.46

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Speel de avonturen van Rapunzel in de toren na

Disney’s Rapunzel wil op avontuur en ontdekken wat haar bestemming is – zowel buiten als …