Bovenste Besties deel 1: Samen Sterk [recensie]

Bovenste besties – Samen sterk is het eerste deel in de bekroonde graphicnovelserie Bovenste besties van Noelle Stevenson en Grace Ellis. Volledig in kleur, supergrappig en ontzettend stoer, voor meiden vanaf 10 jaar.

Inhoud
Vriendinnen Jo, April, Molly, Mel en Ripley komen op hun zomerkamp wel heel rare dingen tegen. Vossen met drie ogen, hipster yeti’s, een vrouw die in een beer verandert… Dit mysterie kunnen ze niet zomaar links laten liggen, en dus ontsnappen ze aan hun akela en gaan ze op onderzoek uit. Maar dat is een stuk gevaarlijker dan gedacht.

Recensie
Een graphic novel houdt het midden tussen een stripverhaal en een leesboek (eenvoudig uitgelegd). Het verhaal wordt verteld in woord èn beeld. De meeste graphic novels die we op deze website besproken hebben, zijn voor schoolkinderen. Voor hen is het vaak een laagdrempelige manier om een boek te lezen.

Bovenste Besties is een serie die geschreven (en getekend) is voor oudere kinderen. Volgens uitgeverij De Fontein voor kinderen vanaf 10 jaar, maar bij mijn eigen tweeling van 12 jaar merk ik dat ze er eigenlijk nog te jong voor zijn. Of ze moeten nog wennen aan deze vorm van boeken.

Waar de boeken voor jongere kinderen in no-time uitgelezen zijn, is Samen Sterk een boek wat tijd en aandacht vergt. De tekeningen zijn minder toegankelijk dat mijn tweeling gewend is, en de teksten waarmee ieder hoofdstuk begint, vinden ze in eerste instantie een beetje vreemd. Toch loont het om dit boek de aandacht te geven die het verdient. Het geheel is namelijk een spannend boek, vol mysterie en met situaties en avonturen die de doelgroep zeker aan zal spreken.

Zelf zou ik het boek aanraden voor 12+ en ik ben er van overtuigd dat heel veel pubers enorm zullen smullen van deze knappe graphic novel! Ik kijk al uit naar het volgende deel!

Bovenste Besties; Samen Sterk – Noelle Stevenson en Grace Ellis
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …