Foeksia en de heksenhik-ik

foeksia-hik-cover-trotse-moedersHik! Wat is dat? Foeksia heeft de hik. Ze zoekt een spreuk in het grote toverboek van Kwark.

Hik sprik sprauw!
Ik geef de hik aan jou.
Ik geef de hik aan iedereen.
Dan hik ik lekker niet alleen!

foeksia-mini-heks-hik-paul-van-loon-copyright-trotse-moeders-1Maar wat is dat? Foeksia’s hik gaat niet over. Opeens hikken alle miniheksen op de Heksenschool. En alle dieren in het Heksenbos. Zelfs juf Minuul en Kwark! Foeksia moet iets verzinnen. Maar wat?

Recensie
Dit is een boek op AVI M4 niveau, prima geschikt voor kinderen die op dit (of op een hoger) AVI-niveau kunnen lezen om zelf te lezen. Voor deze kinderen is het een uitdagend boek, er staan woorden in die ze in andere boeken niet tegenkomen, zoals de namen (Foeksia, Minuul). Fijne letters, leuke tekeningen, korte zinnen en hoofdstukken van 2 pagina’s, prima te doen!

Dat het enorm leuk is om te lezen, bewijst mijn dochter doordat ze het inmiddels al voor de tweede keer heeft gelezen. Zij kan dus prima vertellen waar het boek over gaat en wat ze er van vindt:

In dit boek krijgt Foeksia de heksenhik. De heksenhik is anders dan de mensenhik. De heksenhik kan alleen overgaan met een toverspreuk en die weet Foeksia niet. Wanneer ze een spreuk probeert, geeft ze de heksenhik door!

foeksia-mini-heks-hik-paul-van-loon-copyright-trotse-moeders-3

Toen was juf Minuul boos, dat is de juf van Foeksia en die kreeg als eerste de hik van Foeksia, toen de andere dieren in het heksenbos. De vader van Foeksia, Kwark, die werd ook heel erg boos. Hij had ook de hik. En er was helemaal niks aan te doen…. Of komt er hulp uit de mensenwereld? In ieder geval loopt het goed af, maar dat moet je zelf maar lezen.

foeksia-mini-heks-hik-paul-van-loon-copyright-trotse-moeders-2

Ik vond het superduper grappig en leuk.

Foeksia en de heksenhik-ik – Paul van Loon
Bekijk op bol.comLeren-lezen boek over Foeksia de miniheks
Hardcover, AVI M4, 48 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De heks van Limbricht

Mijn 15-jarige dochter is geïnteresseerd in boeken die een stuk waargebeurde geschiedenis bevatten. Waar ze …

Share
Share