Samen koken – Kerstontbijt

Screenshot 2013-12-26 at 10.46.39Voor veel mensen met (jonge) kinderen beginnen de Kerstdagen met een gezamenlijk ontbijt. En voor veel mensen met (jonge) kinderen geldt dat het fijn zou zijn wanneer dat ontbijt in harmonie verloopt. Twee factoren die daaraan bij kunnen dragen is dat de maaltijd niet te lang duurt en dat deze door iedereen lekker gevonden wordt.

Met deze tip wordt een Kerstontbijt feestelijk, gezellig en is het haalbaar om ook met jonge kinderen gezamenlijk te genieten: Kerstboom-Wentelteefjes!

kerstboom-broodNodig:

  • casinobrood
  • eieren
  • melk
  • suiker (kan ook poedersuiker)
  • eventueel kaneel (kan ook in een strooibus, gecombineerd met poedersuiker)
  • boter

Screenshot 2013-12-26 at 10.46.06Snijd het brood in de vorm van kerstboompjes (of kerststerren). Kinderen die al met een mes kunnen omgaan, kunnen natuurlijk prima helpen!

Kluts eieren met een flinke scheut melk, neem ongeveer één ei per persoon.

Screenshot 2013-12-26 at 10.45.35Drenk de gesneden boterhammen in het ei-melk mengsel (twee kanten) en bak ze in een koekenpan met wat boter aan twee kanten bruin. Bestrooi met (poeder)suiker en eventueel kaneel.

Verse jus d’orange er bij en een gezellig voorleesverhaal en het wordt vast een geslaagd kerstontbijt!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share