Kietel nooit een tijger

kietel-nooit-een-tijgerPietsie moet altijd dansen en springen, wiebelen en wiegelen, giebelen en gek doen. Ze kan het gewoon niet helpen! Dus als ze op schoolreis naar de dierentuin gaat, zegt haar juf: “Geen dieren uitlachen, opjagen of plagen. En denk er aan: NOOIT een tijger kietelen!”
“Bah!” bromt Pietsie. “Ik mag ook niks. En wat kan er nu eigenlijk misgaan, als je een tijger kietelt?”

Recensie:
Wanneer hier prentenboeken in huis komen hoef ik deze niet meer voor te lezen, maar word ik voorgelezen. Mijn dochter neemt deze taak namelijk graag op zich. De titel Kietel nooit een tijger zorgt natuurlijk direct voor een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Je Kietel nooit een tijger (3)voelt al dat er iets staat te gebeuren! Snel slaat mijn dochter het boek open en begint met voorlezen.

We maken kennis met Pietsie, een meisje dat nogal beweeglijk is. Stil zitten is niets voor haar en daarbij gaat ze graag op onderzoek uit. Je kunt je direct de verontruste stem voorstellen van de juf wanneer ze op schoolreisje naar de dierentuin.

Het is duidelijk dat de juf de bui al ziet hangen, al heb je direct door dat het toch anders gaat lopen dan de juf hoopt. Ook niet echt vreemd, want als volwassene moet je kinderen natuurlijk niet op ideeën gaan brengen als je wilt dat ze dit niet gaan doen. En zeggen dat je nooit een tijger moet kietelen….

Zowel mijn dochter als ik hebben al de nodige voorpret. We genieten van het verhaal, maar ook van de schitterende prenten die het verhaal tot leven laten komen. Maar de (letterlijk) grootste verrassing blijkt nog in aantocht. Want wanneer Pietsie bij de tijgerkooi aankomt kan ze het niet laten om de tijger toch te kietelen. Wanneer je de bladzijden dan openslaat zie je waarom de juf nog zo had gezegd: “Kietel nooit een tijger.

Screenshot 2015-03-13 at 12.01.42

We hebben dubbel gelegen van het lachen, gewoon omdat we het helemaal voor ons zagen. Een soort levend domino met dieren in plaats van steentjes…

Dit prentenboek is leuk voor jong en oud, voor iedereen die van een beetje kattenkwaad houdt! Heerlijk genieten van de dingen die eigenlijk niet mogen! 

Kietel nooit een tijger – Pamela Butchart
Bekijk op bol.comPrentenboek, hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share