Prinsessen

Willewete… dat zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten.

Wil je alles weten over prinsessen? In dit boek lees je meer over de jurken die een prinses aantrekt, het kasteel waarin ze woont, de dingen die ze wel en niet mag doen. Hoe ziet haar dag eruit? Wat leert ze allemaal? Loopt ze nooit verloren in het kasteel? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook leuke versjes en opdrachten, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar over personages in de GESCHIEDENIS, namelijk prinsessen.

Recensie
Ik had het boek nog maar net in huis, uitgepakt op tafel gelegd en ik was het al weer kwijt.Dochterlief van 4 zat heerlijk in de luie stoel het boek te bewonderen. Want er is veel te bewonderen in dit boek! Een boek over ‘Prinsessen’.

Het verhaal wordt verteld door Roos die in haar dromen Prinses Rozemarijn is.Roos heeft die dag de hele dag prinses gespeeld en weet dan ook alles van prinsessen. Roos droomt dat ze een echte prinses is en wordt wakker in een heuse prinsessenkamer waar de hofdame haar wakker maakt.Prinses Rozemarijn vertelt hoe het er aan toe gaat in het leven van een prinses.De kaders met ´Wist je dat´ zijn een erg leuke toevoeging aan dit leerzame boek.

Mijn dochter was erg onder de indruk van ´wist je dat´; prinsessen vaak lang moeten stilzitten, net als jij goed moeten luisteren en andere mensen moeten laten uitpraten voor ze iets zeggen?

 

 Zo ziet mijn dag eruit
Rozemarijn geeft ook en kijkje hoe haar dag eruit kan zien, want prinsessen hebben het best druk. Aankleden, ontbijten, prinsessenles, poseren voor de schilder, geschiedenisles, het eten van een taartje, paard rijden, spelen met het hondje, avond eten en dan naar bed.

Feestvieren
Het rijden van de koets, als Rozemarijn haar vader jarig is, is een groots feest. Overal in het land hangen vlaggen. Net als Koninginnedag op 30 april! De koets rijdt door de straten en als de stoet voorbij is, vieren de mensen feest op straat. De stoet eindigt bij het paleis.

Een huis met torentjes, om in het paleis te kunnen kijken moet je de bladzijden in het midden van het boek open flappen. Hier krijg je een mooi beeld te zien van het paleis aan de binnenkant en wie er allemaal werken en wonen. Deze bladzijde draait overuren, hier valt veel te zien en te bewonderen hoe het er aan toe gaat in een kasteel.

Het feest eindigt met een bal. Prinses Rozemarijn heeft een prachtige baljurk aan die speciaal voor het feest gemaakt is. Als de muziek begint wordt Rozemarijn door een prins gevraagd te dansen, ze dansen de hele avond met elkaar. En dan wordt het tijd om naar bed te gaan en afscheid te nemen van haart vader en moeder. Vanuit haar bed hoort ze nog een lied, die met muzieknoten en tekst in het boek staan.

Op welke prinses lijk jij?
Naast de omschrijving van het leven van Prinses Rozemarijn komen er nog vijf prinsessen voorbij. Op welke prinses lijk jij. Dit is een erg leuk interactief onderdeel van het boek. Onze dochter vond zichzelf wel op Prinses Anastasia lijken want die ziet er zo grappig uit. Zo kan je ook nog kiezen uit prinses Caraboo, Prinses Sisi, Prinses Cleopatra, Prinses Pocahontas en Prinses Kalina.

Het boek is geschikt vanaf de leeftijd van 4 jaar. Ook voor oudere kinderen is het een erg leuk boek, naast het verhaal staat er ook nog een heerlijk recept van prinsessentaartjes in het boek, een omschrijving hoe je een armband kan maken, zoek de 10 verschillen en een Miniquiz voor de echter prinsessen onder ons!

Al met al een geslaagd boek voor moeder en dochter!

Prinsessen – Suzan Boshouwers & Marjolein Hund
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Lees ook:
Kabouter Plop leest voor
Laat kinderboeken zwerven!
Jojo het slangenmeisje

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …