Piraten speelboek

piraten-speelboekDit ingenieuze pop-up-boek van uitgeverij Gottmer, verpakt in een stevige kartonnen doos, laat zich lezen als een ‘normaal’ prentenboek met pop-ups, maar kan zich ook ontvouwen tot een enorm 3D-landschap van een kolkende zee, inclusief piratenschip, zeemonster en onbewoond eiland. Met de meegeleverde kartonnen figuurtjes van alle piraten en zeedieren, en zelfs een heuse schatkaart, wordt het lezen en spelen nog leuker.

Recensie:

Het Piraten speelboek zit in een stevige kartonnen doos. Door een handig geplaatst rood lint is het speelboek er eenvoudig uit te halen. Aan de binnenkant van de “kaft” van de doos, zit een envelop waarin speelonderdelen zitten, zoals piraten, een bootje, een haai, een aapje en een stevige schatkaart.

Met een 3-jarig meisje en een 4-jarig jongetje ging ik dit Piraten speelboek bekijken. Ik kreeg nauwelijks de tijd om het rustig voor te lezen, want vier kleine handjes wilden maar al te graag kijken wat er nog meer ging gebeuren. Bij de eerste “bladzijde” is er namelijk al meteen een pop-up van een boot (zie foto) en dat maakt nieuwsgierig naar de volgende afbeeldingen.

Screenshot 2013-11-23 at 14.01.03Het voorlezen heb ik dus maar laten zitten tot wanneer er wat meer gespeeld is. En gespeeld werd er! Wanneer je het “boek” helemaal uitvouwt, heb je een prachtige speelmat, met de pop-ups als speelelementen (boot, vuurtoren, wrak, zeemeerminnen, octopus en eiland). Je moet wel even helpen om alles goed plat op de grond te leggen, maar dan kunnen er vele avonturen gespeeld worden. Bij het eiland is op het strand een heuse schat verborgen en met de losse boot en piraten met schatkaart is die natuurlijk prima te vinden.

De tekeningen zijn mooi, goed herkenbaar en in prettige kleuren, het gebruikte papier en karton is stevig, hoewel ik toch in de buurt blijf wanneer de kinderen er mee spelen, want met name de jongste ging nog iets te gretig op zoek naar de zeemeerminnen zodat het boek bijna beschadigd raakte. Het boek is bedoeld voor de categorie 0-6 jaar, maar ik zou er bij jonge kinderen echt goed bijblijven want ondanks de stevige uitvoering kunnen kleine handjes toch snel iets kapotmaken. Het verhaal is prima voor de kleuterleeftijd en past goed bij de afbeeldingen en spelfiguren.

Bestel het Piraten speelboek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg is echt een boek om in huis te …

Share
Share