DigiTub, wassen en wegen…

Een babybad met ingebouwde weegschaal die het exacte gewicht van uw baby weergeeft op een LCD scherm. Het gewicht van uw baby wordt bepaald terwijl hij in het warme water ligt. Daarnaast wordt de watertemperatuur constant aangegeven op het LCD scherm zodat u in een oogopslag ziet of het water warm genoeg is.

Wat werd ik blij toen ik dit badje zag. Het ziet eruit als een grote hippe gadget met een mooie vorm, handige houders en een moderne display. De baby kan er tot ongeveer 8 maanden liggend in middels een tussenschot dat tussen de beentjes geplaatst is. Dit voorkomt dat je kindje weg kan schieten en onder water terecht komt. Op zich een fijn idee, alleen wees wel altijd waakzaam en laat je kindje nooit alleen in het badje. Dit tussenschotje is natuurlijk een goede veiligheidsmaatregel, maar doordat hij er ook uitgehaald kan worden, kan het zijn dat deze misschien eens een keer niet goed bevestigd is en los kan schieten. Je moet er dus altijd bij blijven! Voor kleine baby’s zit er trouwens een ruggensteuntje bij. Het badje is daarna ook nog tot zittend tot ongeveer 2 jaar te gebruiken (zonder tussenschot en ruggensteuntje). En al die tijd kan je baby gewogen worden, wanneer je maar wilt. Ik had verwacht dat het moeilijk of ingewikkeld zou zijn, maar een kind kan de was doen. Je drukt op de ‘aan’ knop, vult het met water, drukt op ‘tare’ – dan slaat het badje onzichtbaar het gewicht van het water op – en je baby kan in bad. Je kindje wordt nu automatisch gewogen. Als je het gewicht wilt opslaan, hoef je alleen maar op de knop ‘weight’ te drukken. Dit staat trouwens allemaal goed uitgelegd in de bijgeleverde handleiding en op de website van DigiTub.

Mijn dochter is 6 maanden en past er nog liggend in. Ik was toevallig net bij het consultatiebureau geweest, dus ik kon de weegschaal controleren. En het klopte bijna op de gram nauwkeurig. De digitale thermometer is ook heel handig. Het verbaasde mij om te zien hoe snel het water afkoelt. Goed om te weten! Ik heb wel mijn twijfels of ze er daadwerkelijk tot 2 jaar in gaat passen. Het badje ziet er daar toch wat smal en klein voor uit. De tijd zal dat leren.

De weegschaal werkt op AAA batterijen. Ik heb het badje nu 2 weken in gebruik dus kan nog niet veel zeggen over de hoeveelheid stroom die het verbruikt en hoe snel de batterijen dus leeg zijn. Na twee weken doen ze het in ieder geval nog steeds. Wat heel leuk is, dat je de ingebouwde weegschaal ook kunt gebruiken als er geen water in het badje zit.

Heb ik dan nog iets aan te merken op dit badje? Nee eigenlijk niet. Ik vind het jammer dat ik hem niet had toen mijn dochter veel kleiner was. Het gewicht van je baby maakt je in het begin soms erg onzeker en dit babybadje zal een hoop moeders kunnen geruststellen. Wel moet je er natuurlijk altijd voorzichtig zijn. Het is een apparaat en het werkt op batterijen. Ik zou het nooit ter vervanging van het wegen bij een consultatiebureau gebruiken, maar enkel als een ‘tussendoor check’. Voor mij is het nu alleen maar leuk; ik zie hoeveel ze om de dag aankomt en sla het wekelijks op. En het was voor mij toch geruststellend om te zien dat, toen zij vorige week ziek was, dit geen effect heeft gehad op haar gewicht.

Het DigiTub babybadje is genomineerd voor de Baby Innovation Award 2013 en is verkrijgbaar in wit en blauw. De adviesverkoopprijs is € 69,95. De prijs voor een ‘normaal’ badje ligt rond de € 20. Het is een behoorlijk prijsverschil maar door de extraatjes die erbij zitten en doordat het heel wat onzekerheid wegneemt, vind ik het de prijs wel waard.

Bestel dit product hier>>

 

Share

About Judith Faas

mail@judithfaas.nl'

Check Also

Wishbone, de slimme, contactloze thermometer [recensie]

Waarom Wishbone? Omdat Wishbone™ de kleinste en intelligentste thermometer is die contactloze temperatuur metingen kan …

Share
Share