Gekke Geppie Gans – Petr Horácek [recensie]

Ik ben precies als alle ganzen om me heen, dacht Geppie Gans. Was ik maar nét even anders.geppie

Ze zou willen kunnen
KLAPPEREN als een vleermuis
KRIJSEN als een toekan
GLIJDEN als een pinquin
RENNEN als een struisvogel
ZWEMMEN als een zeehond
en
GRAUWEN als een leeuw

GRAAAA-GAK zei Geppie gans. Maar de leeuw hoorde niks. Dus Geppie Gans brulde nóg een keer. Dat was een beetje dom

Recensie

Ook ik fantaseer wel eens over hoe het zou zijn als ik een filmster of een beroemde zangeres zou zijn. En mijn zoon doet zich ook regelmatig voor als een superheld. Dus dat Geppie Gans ook wel eens iemand anders wil zijn of iets anders zou willen kunnen, daar kunnen wij ons thuis wel iets bij voorstellen. We zijn dan ook benieuwd wat er met Geppie gebeurt als ze zich als iemand anders voor doet.

IMG_2795

Het verhaal begint als de gans Geppie tussen al haar soortgenoten staat en bedenkt dat ze nét even anders zou willen zijn als de rest. Als ze nou een vleermuis was, dan kon ze ondersteboven hangen en klapperen met haar vleugels. Wat haar ook leuk lijkt is krijsen als een toekan of glijden als een pinquin. Zo komen er nog een aantal dieren voorbij die iets kunnen wat Geppie Gans ook graag zou willen kunnen.

Als ze bij de leeuw aankomt en die probeert na te doen, word de leeuw wakker en is helemaal niet blij met het gebrul van de gans en gaat achter haar aan.  Ze rent, springt, krijst en glijd zo hard als ze kan en is net op tijd bij alle andere ganzen.  Dat liep nog maar net goed af. Het is zo gek nog niet om net zo`n gans als alle andere te zijn, vond Geppie.

IMG_2808

Leuk en herkenbaar is het prentenboek van Gekke Geppie Gans. Het geheel is op een humoristische manier geschreven en getekend. Voor mij als volwassene is de boodschap duidelijk, en het verhaal is een goede aanleiding om met je kind te praten over wat hij graag zou willen zijn of kunnen en daarnaast stil te staan bij de dingen die hij wel kan. Ook ik praat nog even na met mijn zoon en hij komt tot de ontdekking dat hij eigenlijk wel blij is met wie hij is, want ja van superheld zijn word je vast ook heel erg moe….

Gekke Geppie Gans – Petr Horácek
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Gottmer
kleine-muis-zoekt-een-huis-cover

 

 

Petr Horácek maakte ook “Kleine muis zoekt een huis“, wat Trotse Moeders betreft een klassieker!
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share