Mijn eerste buitenboek

Screenshot 2015-02-08 at 09.45.24Kikkers kwaken in het voorjaar, op een zomerse dag zoemen de bijen, herfstbladeren dwarrelen door de lucht, vogels laten sporen achter in de sneeuw. Het zijn de eerste indrukken die de natuur op een kind maakt. Dit is een opmerkelijk boek waar gedichtjes, recepten, feiten en indrukken elkaar afwisselen. Van strandjutten tot eendjes voeren, van het kijken naar eekhoorntjes en wormen tot het maken van een bramentaart of een vetbol. Het herinnert ons eraan, dat de natuur direct buiten onze voordeur begint en dat er veel te beleven en ontdekken valt.

De teksten zijn geschreven door kinderboekenschrijfster en bioloog Nicola Davies. De adembenemende illustraties zijn gemaakt door de getalenteerde Mark Hearld. Overal waar je kijkt worden we omringd door pure schoonheid, als we er maar oog voor hebben.

Recensie:
Van kikkervisjes en kikkers tot kersenbloesem en zaaien in de lente tot vallende bladeren, eekhoorns en bramen plukken in de herfst. Van babyvogeltjes, melken en nachtvlinders in de zomer tot vogels voederen en zaden oogsten in de winter. In het boek Mijn eerste buitenboek kun je het zo gek niet bedenken of er wordt over geschreven. Het is naast mooie verhaaltjes ook gevuld met schitterende prenten boordevol vrolijke kleuren met herkenbare dieren en natuurverschijnselen. Daarnaast – of juist mede daardoor – is het ook nog eens buitengewoon leerzaam.

Screenshot 2015-02-08 at 09.44.28

Meteen nadat mijn dochter (6) het boek zag liggen wilde ze voorgelezen worden en waar ze normaal gesproken een tijdspanne van een paar seconden heeft wat dat betreft bleef ze naar me luisteren en mocht ik haar zowaar tien minuten lang voorlezen. Mijn zoon is nog te jong om echt voor te lezen (22 mnd), maar hij bleef gefascineerd kijken naar de prenten en dat terwijl hij normaal gesproken zo snel mogelijk door wil bladeren. Er waren zelfs momenten dat hij mijn hand tegenhield omdat hij nog langer wilde kijken. Voor beide kinderen is het boek een bron van herkenbaarheid.

Screenshot 2015-02-08 at 09.44.44

Ikzelf ben er ook erg van gecharmeerd. Door de bruin oranje voorkant en de tekeningen binnen in het boek doet het me denken aan de boeken uit mijn jeugd waar ik met veel plezier aan terug denk. Het leest prettig voor omdat de verhaaltjes en de zinnen maar kort zijn en er is veel interactie (mogelijk) tussen mij en mijn kind(eren) en daarnaast vind het zelf ook nog interessant. Mijn eerste buitenboek heeft een prominente plaats in onze boekenkast gekregen – waardoor ik het makkelijk kan pakken – en is een juweeltje tussen de andere prentenboeken.

Mijn eerste buitenboek – Nicola Davies met illustraties van Mark Hearld
Bekijk op bol.comPrentenboek, hardcover, 109 pagina’s, Christofoor
Bestel hier het boek via Bol.com >>>>

Screenshot 2015-02-08 at 09.45.07

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …