Welkom in de wereld van mama

De droom van vele vrouwen en als kind speelde je het al: Moeder worden. Zodra er twee streepjes op je zwangerschapstest verschijnen, verandert je leven 100 procent. Veel onbekende situaties en ongemakken zullen je pad kruisen. Welkom in de wereld van mama, wil het taboe doorbreken van het ‘het niet mogen zeuren’, want ‘miljoenen vrouwen zijn je voor geweest’. Dat zal allemaal wel zo zijn, maar iedere mama is uniek en iedere mama levert een topprestatie en het moeder zijn gaat nu eenmaal niet altijd geheel ‘vlekkeloos’.

Tania Valeria woont samen met haar lieve man en twee wondertjes in Amersfoort. Tijdens een prachtige vakantie in Zuid-Amerika in mei 2006 ontdekte ze dat ze zwanger was. Vanaf dat moment begon een heel nieuw leven voor haar. Door allerlei situaties besloot Tania dit ‘nieuwe mama to be’ wereldje van zich af te schrijven. Met een eerlijke kijk op de mama-wereld: vanaf het eerste streepje tot aan de eerste verjaardag.

Recensie
Op geheel eigen wijze schrijft Tania Valeria over het wel en wee van het moederschap. Vrijwel alle onderwerpen komen aan bod. Over de groeiende borsten tijdens de zwangerschap en de melk-productie als je eenmaal borstvoeding geeft. Over de slapeloze nachten, wat op een gegeven moment best kan opbreken. Elke moeder kent dit, alleen wordt er weinig over gepraat. Het hoort er immers bij. Maar wat is het dan heerlijk als je overdag samen met je baby een dutje kunt doen… ( dit geldt dan vooral bij je eerste kindje, als je al oudere kinderen hebt, vervalt het middagdutje voor jezelf vaak)
En natuurlijk alle goede adviezen die je ineens krijgt, zodra je verteld dat je zwanger bent en vooral zodra je kleintje er eenmaal is. Dat deze adviezen niet altijd gewaardeerd worden, dat weet elke moeder.

Welkom in de wereld van mama, laat zien dat de wereld van mama zijn heel erg leuk is, maar dat er zo nu en dan ook minder leuke kanten aan het mama zijn zitten. En juist die taboe wil Tania Valeria doorbreken met dit boek. Ik denk dat elke moeder zichzelf zal herkennen in dit boek. Juist daarom is Welkom in de wereld van mama, zo leuk om te lezen.

Welkom in de wereld van mama – Tania Valeria
Moederschap, paperback, 68 pagina’s, Boekscout
Bestel hier dit boek via Boekscout.nl>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Leuke uitspraken van ons kleine Josephientje – deel 6: opvoeding [persoonlijke blog]

Laatst kwam ik in de la een notitieboekje tegen met leuke uitspraken van Josephine, toen …