Motief X – thriller (deel 1 van 2) door Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem is een bekend thriller- en scenarioschrijver. Des te erger dat ik nog niets van hem gelezen had. Ik begon met zijn meest recente boek: Motief X. Ben benieuwd of ik hierna ook andere boeken van hem wil lezen….

Algemene informatie
In Helsingborg vindt een reeks ogenschijnlijk willekeurige moorden plaats. Hoofdinspecteur Fabian Risk wordt geacht het onoplosbare op te lossen, maar ziet geen enkel verband tussen de moorden. De moord op de jonge vluchteling lijkt niet gepleegd uit vluchtelingenhaat. De dood van de man in het winkelcentrum was een wrede executie. Objectief bekeken is het niks anders dan een reeks bloedige moorden zonder motief. Maar wat als dat precies de bedoeling is? Wat als moorden het enige doel van de dader is? En hoe ontmasker je dan een moordenaar zonder motief? Fabian Risk wordt echter afgeleid van de zaak door zijn vastberadenheid om een corrupte collega te ontmaskeren en omdat hij zijn gezin bij elkaar moet proberen te houden. Terwijl de jacht op de dader steeds wanhopiger wordt, begint zijn hechte team uit elkaar te vallen.

 

Motief X – Stefan Ahnhem
Paperback, 508 pagina’s, uitgeverij OverAmstel

Mening
Motief X is het vierde boek waarin hoofdinspecteur Fabian Risk voorkomt. De eerste drie zijn Zonder gezicht, Negen en 18 graden onder nul. Het wordt al vrij snel duidelijk dat niet alleen Risk, maar ook zijn gezin en collega’s het een en ander hebben doorgemaakt in de eerdere boeken… Toch is dat niet storend, sterker nog: het maakt me nieuwsgierig naar de eerdere ontwikkelingen in de privé levens van de personages.

Een van de sterke punten van het boek Motief X is de menselijkheid van de personages. Een hoofdpersoon die naast zijn werk een normaal leven leidt en die behalve het oplossen van een aantal gruwelijke moorden die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, ook bezig is met een geheim onderzoek naar een directe collega… Geen getormenteerde speurder die tegen zijn pensioen aan zit, of een depressieve detective die thuis naar moeilijke muziek luistert. Ook wel eens leuk!

De moorden en de moordenaar zijn verre van leuk. Het is dan ook een erg spannend boek want hoe pak je een moordenaar die geen motief heeft maar moorden en methodes af laat hangen van een ingewikkelde manier van dobbelen…..

IJzersterk is ook het einde… het is namelijk niet af, het volgende boek sluit (hopelijk…) straks naadloos aan bij waar Motief X eindigt. Ik kan nauwelijks wachten!!

Inmiddels heb ik Stefan Ahnhem geïnterviewd. Hieronder de link:

Interview met thrillerschrijver Stefan Ahnhem

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …