Deze “Cherry Berry” Pie Pops kun je ook zonder lollystokje bakken. Wanneer je ze dan even nadat je ze uit de oven haalt, serveert met een bolletje vanille- of yoghurtijs heb je een heerlijk toetje. Wijs je kinderen er wel op dat in dat geval de vulling nog heet is, of snijd de “Pie” even een beetje open zodat de inhoud kan afkoelen.
Nodig (voor 12 Pie Pops)
• 500 gr kruimeldeeg
• Bloem
• 450 gr diepvrieskersen
• 450 gram diepvriesaardbeien
• 125 ml Ocean Spray® Cranberry Classic® sap
• 4 eetlepels maïzena
• 4 eetlepels suiker
• 2 theelepels citroenschil
• 12 ovenbestendige lollystokjes
• 1 eiwit, geklopt
• Optioneel: gekleurd suiker ter decoratie
Bereiding:
1. Spreid het kruimeldeeg over een met bloem bedekt oppervlak en rol totdat het ongeveer zo dik is als een euromunt.
2. Snijd 24 cirkels uit het deeg met een koekvorm of een glas, eventueel tussendoor nog een keer rollen. Plaats 12 deegcirkels op een bakplaat met bakpapier, houd de andere 12 apart.
3. Steek een lollystokje in het midden van elke deegcirkel op de bakplaat.
4. Verwarm de oven tot 190C en doe de ingrediënten voor de vulling in een grote pan. Goed mengen en al roerend op matig vuur in laten dikken. Af laten koelen.
5. Doe in elke deegcirkel met lollystokje een volle theelepel vulling, zonder op de randjes te morsen. Dek de gevulde cirkels af met de deegcirkels die je bij stap 2 apart gelegd hebt en knijp de randjes dicht.
6. Bedek de pie pops met geklopt eiwit en besprenkel ze met de gekleurde suiker.
7. Bak 13-15 minuten in de oven tot de pie pops lichtbruin zijn. Volledig laten afkoelen.