Wereldrecord:112 dagen in achtbaan

Zie je er al tegenop om een ritje met je zoon of dochter in de achtbaan te moeten? Richard Rodrigeuz heeft maar liefst een paar maanden lang in een achtbaan rondgebracht. Doel was niet alleen om het oude record te breken, maar ook om geld in te zamelen voor goede doelen. Richard heeft hiermee zijn eigen record uit 2007 gebroken. Toen zat hij maar liefst 103 dagen achterelkaar in de achtbaan.

Op 31 mei stapte Richard in de achtbaan The Big One, welke staat in Pleasure Beach in Engeland. Richard bleef tijdens de openingstijden van het park, in de achtbaan zitten. Alleen voor kleine pauzes om te eten en om naar de wc te gaan, mocht Richard de achtbaan af en toe verlaten. In deze 112 dagen, heeft hij ruim 32.000 achtbaan km afgelegd in The Big One. Na zijn laatste rit werd Richard onder luid applaus binnengehaald en kreeg hij een welverdiende medaille en oorkonde. Het geld dat hij hiermee inzamelde, zal naar diverse goede doelen gaan.

Richard is een echte achtbaan fannaat. In 1977 zette Richard zijn eerste achtbaanrecord op zijn naam. Toen reed hij maar liefst 104 uur in de Cyclone van Coney Island te Brooklyn. Jaren later, in 2002 en in 2003 heeft hij weken achter elkaar in de achtbaan Expedition GeForce in Holiday Park te Duitsland. Dan valt één ritje van een minuut nog wel mee, toch?

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Guinness World Records 2022 [bespreking]

Eigenlijk zou ik er zelf wel in willen staan, met de zwaarste tweeling ter wereld. …