De geheime doorgang: tweede deel van de Disney serie The Never Girls

cover-never-girls-trotse-moedersNet als ze zich helemaal thuis voelen in de feeënwereld van Pixie Hollow moeten Kate, Mia, Lainey en Gabby naar huis! Tinkerbel zegt dat er nog nooit kinderen zijn teruggekomen naar Neverland, maar Lainey weigert dat te geloven. Zal ze dan nooit meer op een hert door het bos rijden? En hoe zal ze de taal van de dieren kunnen leren zonder de hulp van de feeën?

Maar zelfs wanneer ze vertrekken uit Neverland lijkt de magie hen te volgen! Die muis in Lainey’s keuken, ze weet zeker dat het een van de zuivelmuizen van de feeën is! Is er een soort vermenging tussen de werelden?

Recensie
De geheime doorgang is het tweede deel van de Disney serie over The Never Girls en gaat verder waar het eerste deel: The Never Girls – In een flits eindigt. De 4 meisjes zitten nog in Neverland en hebben het er naar hun zin. Toch is het voor hen tijd om naar huis te gaan. Ze krijgen wel elfenstof mee, zodat ze terug kunnen keren.

nevergirls-disney-copyright-trotse-moeders-3

Maar wanneer ze teruggaan gaat er van alles mis. De twee werelden zijn even niet meer van elkaar gescheiden en zo komen er muizen uit Neverland in mensenland, en erger: een kat in Neverland! Spannende avonturen dus, zowel voor de elfjes en de dieren als voor Kate, Mia, Lainey en Gabby!

nevergirls-disney-copyright-trotse-moeders-1

Ook dit deel van The Never Girls heb ik voorgelezen aan mijn tweeling (jongen en meisje) van inmiddels 8 jaar. En wederom hebben ze allebei ademloos zitten luisteren. Zelf had ik wat meer moeite om er in te komen en vond ik het verhaal een stuk minder lekker lopen dan in het eerste boek, maar mijn tweeling had daar kennelijk geen last van.

nevergirls-disney-copyright-trotse-moeders-2

Ik denk dat de magische wereld van de Never Girls hen echt meeneemt in hun fantasie en dat ze daarom zo smullen van deze boeken. Het verbaast me echt, want ik ben zelf niet zo enthousiast. Het eerste deel vond ik zelf ook rpachtig, maar hier vond ik het wat saai en langdradig en daarnaast ook nog lastig om in het verhaal te komen. De illustraties zijn weer wel erg mooi.

Maar goed, ik ben niet de doelgroep, ik ben slechts de ‘voorlezer’ en de doelgroep is unaniem positief!

De geheime doorgang – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comTweede deel van de Disney serie The Never Girls
Hardcover, 120 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

In een flits – Kiki Thorpe
Eerste deel van Disney: The Never Girls
Hardcover, 127 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorp
Bestel dit boek hier >>>>

De geheime doorgang – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comTweede deel van de Disney serie The Never Girls
Hardcover, 120 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Een wens naar huis – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comDerde deel van de Disney serie The NeverGirls
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

De Magische mist – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comVierde deel van de serie van de Disney serie The NeverGirls
Hardcover, 128 pagina’s, Holkema en Van Warendorg
Bestel dit boek hier >>>>

Klik hier voor de recensies van de andere delen van The Never Girls >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De melkweg school

Kelvin Klosmo is niet alleen nieuw op school, hij is nieuw in de Melkweg! Als …

Share
Share