Maak je eigen pop

poppen-naaipakket_49751_3Het Spaanse merk Imaginarium heeft een keur aan leuke producten, die nu ook in Nederland te koop zijn. Wij kregen ter recensie een pakket toegestuurd waarmee je je eigen pop kunt maken. Op eigenlijk: poppen, want bij het openen van het pakket blijken er twee zakken in te zitten, met ieder voldoende materialen om een pop te maken. Twee verschillende poppen, maar wel allebei even goed in elkaar te zetten.

zelf-pop-maken-imaginarium-trotse-mmoeders-1

Ik houd wel van dit soort speelgoed voor mijn kinderen. Niet kant-en-klaar, maar eerst knutselen of bouwen en dan pas spelen. In dit geval moet er met naald en draad gewerkt worden. Heerlijk rolbevestigend beslis ik dat mijn dochter degene is die ‘maak je eigen pop’ samen met mij mag gaan doen.

poppen-naaipakket_49751_3_1poppen-naaipakket_49751_3_3poppen-naaipakket_49751_3_2

Eigenlijk kan ze het grotendeels alleen. De gebruiksaanwijzing is met duidelijke tekeningen waardoor je goed kunt zien in welke volgorde de losse stukken aan elkaar gezet moeten worden. De “naald” is van kunststof. Roze, tot grote vreugde van mijn dochter. En nadat ik de juiste kleur draad door het oogje van deze naald heb gedaan en een knoopje er in heb gemaakt, kan mijn dochter beginnen.

zelf-pop-maken-imaginarium-trotse-moeders-2

Ik laat haar even zien welke steek gebruikt moet worden. De gaatjes waardoor de ‘naald’ gestoken moet worden, zitten er al in en na een paar steken door mij, kan mijn dochter dit prima zelf. Tongetje uit de mond, want het is wel spannend en je moet er geconcentreerd voor werken. Wanneer het een paar keer fout gaat, is het eenvoudig te herstellen en kan ze weer verder.

zelf-pop-maken-imaginarium-trotse-moeders-3

Het is voor een onervaren borduurster nog een te grote klus om deze pop in één keer in elkaar te zetten. Zelf vind ik het prima dat ze ook leert dat iets een werkje voor meerdere keren is, maar dochter-lief had het liefst dat ik zelf verder zou gaan toen zij naar bed moest. Bij het tweede popje zal ik dat waarschijnlijk wel doen, maar gelukkig was mijn dochter het met me eens dat het uiteindelijk het aller-leukst is wanneer je zelf je eigen pop in elkaar hebt gezet.

Screenshot 2014-12-13 at 18.23.34

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …