Muurtje verven? Doe het zelf!

De mooiste verf voor jouw muren

Een muurtje verven? Doe het zelf! Een muur verven is een vrij eenvoudige klus. Weet je niet zo goed met welke verf je jouw muur het beste een nieuwe kleur kunt geven? Er zijn diverse soorten verf, waaronder muurverf, betonverf en nog veel meer. Wij zochten uit wat de mooiste verf voor muren is en hebben de verschillende soorten verf voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Betonverf

Wil je jouw huis een echte betonlook geven? Dan is betonverf hier zeker geschikt voor. Je hoeft hierdoor niet moeilijk te doen met bepleistering of betegeling. Een betonlook creëer je namelijk ook heel eenvoudig met deze prachtige verf. De betonlook is momenteel helemaal in. Niet alleen geeft het je woning een industrieel karakter. Deze verf straalt ook veel warmte uit en zorgt voor een gezellige sfeer in vrijwel elke ruimte. Je kunt de verf in diverse tinten kopen, waaronder lichte of donkere tinten. Welke tint het beste is, hangt geheel af van het door jou gewenste effect.

Muurverf

Muurverf is ideaal voor het schilderen van muren en plafonds. En het fijne is dat deze verf in diverse kleuren en soorten verkrijgbaar is. Je hebt speciale muurverf voor binnen, voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of de kelder, maar ook normale muurverf voor bijvoorbeeld de slaapkamer en woonkamer. Je kunt in veel verfwinkels de muurverf in iedere gewenste kleur mengen. Zo kun je een unieke kleur creëren en de ruimte geheel naar jouw persoonlijke smaak verven.

Krijtverf

Krijtverf zorgt voor een mooi mat effect op de muren. Zo lijkt je muur precies op een ouderwets schoolbord. Het voordeel van krijtverf is dat hier ook op getekend kan worden. Erg leuk voor de kinderen, want zo kunnen ze hun creativiteit op hun eigen muren uiten. De krijttekeningen kun je er uiteindelijk zo weer afwassen. Ook slijt krijtverf praktisch niet en zal je er niet snel krassen op zien.

Metallic, glans of glitterverf

Ook populaire verfsoorten zijn metallic- en glitterverf. Deze verfsoorten hebben reflecterende metaaldeeltjes waardoor de muur mooi zal gaan glimmen. Deze verfsoort is eenvoudig aan te brengen op diverse onderlagen. Of je het nu op beton, pleisterwerk of op een gipsplaat wilt aanbrengen, het is allemaal mogelijk. Kies je voor glansverf, dan krijgt je muur een zachte en chique uitstraling. Dit komt doordat hier fluweeldeeltjes in zitten. Echter zijn oneffenheden hierop wel wat beter te zien. Gebruik deze verf daarom voor een gladde ondergrond.

Weet jij al welke verf je kiest?

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

SES My First Painting

O ja, dit was echt heel erg leuk! Dat is nog eens een binnenkomer in …