Hoestjesbalsem van Golden Nature Products…… Natuurlijk herstel!

hoestjesbalsemOnze zoon van 8 maanden gaat sinds enige tijd naar het kinderdagverblijf.Naast alle positieve effecten van het verblijf op het kinderdagverblijf, kleeft er  een nadeel aan voor onze zoon, hij is chronisch verkouden. Denken wij dat het eindelijk over is, gaat hij weer een dag naar het kinderdagverblijf en hoppa 2 dagen later is meneer weer verkouden. Snotneuzen, hoesten en reutelende longetjes we zijn er inmiddels bekend mee.

Om nu niet meteen aan de medicijnen te gaan, wat onze voorkeur niet heeft, zijn we gestart met de tips van grootmoeder, zoals: ui naast zijn bed, zoutoplossing enz enz. Sommige tips waren best effectief, maar waren voor onze zoon niet altijd even prettig. Daarom waren wij blij verrast met het potje Hoestjesbalsem van Golden Nature Products. Golden Nature Products zijn mild van samenstelling en bevatten uitsluitend bloemenolie en bijenproducten. De balsem die wij hebben ontvangen bevat mirte en latschenkiefer ( olie van een naaldboom).

Dit product is bedoelt voor baby’s vanaf 6 maanden en verzacht hoest en verstopte neusjes. Volgens de beschrijving laat het je kindje vrijer ademen, waardoor ze weer beter kunnen slapen. Nou, we konden niet wachten om dit uit te proberen, aangezien we de nacht daarvoor allemaal slecht geslapen hadden. De balsem heeft een heerlijk frisse, niet opdringerige geur. Je hoeft niet veel van de balsem te gebruiken want het smeert goed uit. Het is de bedoeling dat je het op de borst en onder de voeten smeert. We smeren onze zoon lekker in, en gaan met een goed gevoel de nacht in. En dan is het afwachten. Het begint al goed, hij hoest niet als hij gaat slapen, is dat toevallig?

hoestjesDe volgende ochtend word ik wakker en bedenk me dat ik onze zoon niet heb horen huilen of hoesten. Zou het dan toch helpen, aangezien ik toch wat sceptisch ben. Wat ik mezelf dan afvraag: Is het de balsem, of het natuurlijk herstel, wat voor deze rustige nacht heeft gezorgd? Om een wat duidelijker beeld te krijgen van de werking van de  balsem, hebben we de volgende dag de balsem niet gebruikt. En of je het nu gelooft of niet, bij het gaan slapen begon het hoesten al en hebben we een onrustige nacht gehad. De hoestjesbalsem is te koop voor € 12,50 voor 30 ml.

Conclusie: Ik vind het lastig om hier een oordeel over te geven. Het lijkt erop dat onze zoon er goed op reageerde, maar werd dat veroorzaakt door de hoestjesbalsem, of  is het het natuurlijk herstel dat zorgde voor minder hoesten en de verstopte neus? Ik ben wel van mening dat als je denkt dat het werkt, het ook een positief effect heeft op de klacht. Maar het is in ieder geval het proberen waard.

Share

About Marjel

wplatenburg@home.nl'

Check Also

Huidvriendelijke kinderschmink [recensie]

De kinderschmink van Elegant Minerals is gemaakt met biologische oliën en natuurlijke pigmenten uit de …

Share
Share