Prinsessia – Meet & Greet [verslag]

plopsa-prinsessia-izzy-thuisPrinsessia / Prinses – Izzy -a
Het is kwart over zeven. De jurk hangt klaar, als ook het bijbehorende kroontje die eigenlijk niet zo lekker zit. De nageltjes van mijn nog slapende 3,5 jarige dochter zijn volgens protocol roze met glitters gelakt. Als ze langzaam wakker wordt dringt het besef tot haar door: vandaag is het haar prins-IZZY-a dag!!

Plopsaland de Panne
Ik ben Hanneke, 40 jaar en alleenstaande moeder van 2 dochters, Sofie van 5 en Izzy van 3,5. Met de jongste ga ik vandaag op stap naar Plopsaland de Panne voor een Meet-en-Greet met de prinsessen van Prinsessia.

Prinsessia
Prinsessia is een kinderserie van Studio 100 die sinds april te zien is op Ketnet en Z@ppelin. Het verhaal gaat over 5 prinsesjes die wonen in Prinsessia wat geleidt wordt door juf Flora. Verdere ondersteuning (nou ja) wordt geboden door kok Basiel en lakei Kamiel.

Vijf verschillende prinsessen
De 5 prinsessen zijn heel verschillend van karakter. Prinses Roos (roze) is ijdel, prinses Linde (groen) houdt van orde en netheid. Dit in tegenstelling tot prinses Iris (oranje) een boekenwurm en sloddervos. Prinses Violet (blauw) is stoer en sportief, terwijl prinses Madelief (geel) erg naïef is.

plopsa-prinsessia-podium

Vriendschap
In de serie beleven ze allerlei prinsessenavonturen afgewisseld met een liedje, waarbij het vooral draait om vriendschap. En na elke nieuwe les een beetje meer prinses. Een absolute kaskraker aldus mijn dochter (ze heeft niet dezelfde bewoording gebruikt).

plopsa-prinsessia-prinses-izzyDVD: Het Gouden Prinsessenkroontje
Vandaag gaan wij, namens Trotsemoeders.nl, de prinsessen ontmoeten en interviewen. We mogen de laatste show bijwonen waarbij zij de gouden DVD krijgen uitgereikt voor hun eerste DVD ‘het gouden prinsessenkroontje’. Een hele eer!! Izzy voelt zich helemaal prinses in haar jurk en kroon.

Meet & Greet
Bij de ingang worden wij opgehaald door een vriendelijke dame die ons naar het theater brengt waar wij een ontmoeting hebben met de prinsessen. Ze waren heel vriendelijk en lief voor Izzy. Na een interview met de West-Vlaamse pers mochten wij ook onze vragen stellen. Wij hadden deze een dag van tevoren bedacht en waren heel tevreden over het resultaat.

Interview
Het vragen stellen werd overgelaten aan mama, het was tenslotte al spannend genoeg.
De eerste vraag was: hoe wordt je prinses?
Prinses Roos zegt dat zij heel veel leert van juf Flora en de lessen op Prinsessia.
Prinses Iris vertelde dat er een boek was ‘het grote prinsessenboek’ waar de prinsesjes allemaal tips geven. Hoe te buigen en zwaaien, belangrijke zaken dus. En kijken naar Prinsessia zelf natuurlijk.

plopsa-prinsessia-meet-greetWaar slapen jullie?
De prinsessen hebben slaapkamers op Prinsessia. Prinses Iris en Lynde delen een kamer en ook Roos en Violet slapen samen. Madeliefje heeft een kamer alleen.
Misschien kan jij wel bij mij slapen vraagt prinses Madeliefje aan Izzy. Nee, Izzy slaapt liever bij mama (hahaha).

Slapen jullie wel eens in tenten?
Nee, de prinsesjes slapen het liefste in hun eigen bed. Stel je voor dat er een nagel breekt zegt prinses Roos.

Eten jullie wel eens met je handen?
Alle prinsessen zeiden JA! frietjes, kippenbilletjes, cupcakes. Ja, ook prinsesjes mogen best met hun handen eten!


Waar kopen jullie die mooie prinsessenjurken?

Kamiel, de lakei, maakt de jurken! Ow, was de reactie van Izzy en ik zag de radartjes draaien in dat koppie. Tijdens de terugrit vroeg Izzy of ik voor haar een brief wilde sturen naar Kamiel, zij wilde ook zo’n mooie jurk.

plopsa-prinsessia-zaalZingen en dansen
Na het interview mochten we de show bijwonen in het theater. De zaal was goed gevuld met allemaal leeftijdsgenootjes en hun (groot)ouders.

Tot mijn grote verbazing kende Izzy veel liedjes en had ze veel plezier met mee-dansen. De show duurde een half uur en was tevens de laatste.

Screenshot 2014-08-31 at 21.02.11Gouden DVD
Aan het einde van de show werd de prinsessen een gouden dvd uitgereikt door Patrick Onzia (Belgische acteur, zanger en presentator). Met de aankondiging dat de nieuwe dvd ‘prinsessenmusical’ nu in de winkel ligt. Bovendien komt de nieuwe CD ‘Goud‘ uit in september.

plopsa-prinsessia-izzyGenieten!
Na de show nog even backstage foto’s maken dat durfde Izzy niet, het was allemaal heel indrukwekkend voor haar!

Als moeder was het ook geweldig om mee te maken en te zien hoe Izzy hier van genoot, ondanks haar verlegenheid. De prinsessen waren heel lief voor haar, niets dan lof!!

Nagenieten!
Nu, een paar dagen later, geniet ik nog enorm na van het prinsessenavontuur. Natuurlijk iedere dag haar prinsessenjurk aan met hakken (gekregen in Plopsaland) en maar zwieren en zwaaien. Heerlijk, wat een leven!! Andere voordelen heeft het ook, want de prinsessenboterhammen zijn tegenwoordig heel snel op.

plopsa-prinsessia-izzy-close-up

Bestel de Prinsessia CD “Goud” hier >>>>
Bestel de Prinsessia DVD “Het Gouden Prinsessenkroontje hier >>>>
Bestel de Prinsessia DVD “Prinsessenmusical hier >>>>
Bestel het Prinsessia boek “Het Grote Prinsessenboek” hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …