Duinrell dag 2 [verslag]

duinrell-copyright-trotse-moeders-32Om 6.00 vanmorgen waren de kinderen wakker. Alle drie. Gelukkig maar dat de Duingalows ver bij elkaar vandaan staan, want constant ssssst… zeggen vanaf 6 uur ’s morgens zou niet prettig zijn. Op zich hadden de kinderen lang geslapen voor hun doen, thuis zijn ze meestal al om half 6 wakker, maar thuis vragen ze niet iedere 3 minuten hoe laat het is…. Want wachten tot het 10 uur is en het park opengaat lijkt eindeloos lang…

Gelukkig hebben ze de tijd goed kunnen vullen met het maken van een gedetailleerde planning van wat ze wilden gaan doen. En omdat we ook wifi hebben in de Duingalow, konden er spelletjes gespeeld worden. Mijn dochter kon heerlijk kleuren en zo hebben we een hele rustige ochtend gehad. In het huisje is zowel een Senseo apparaat als een ‘gewoon’ koffiezetapparaat en in de winkel op het park waren verse broodjes. Echt vakantie!

duinrell-copyright-trotse-moeders-16

En toen was het zover: op naar het park! Omdat ik natuurlijk de planning had gehoord (die voornamelijk uit “Kikkerachtbaan” bestond), besloot ik een andere ingang te nemen. We kwamen bij een aantal erg leuke attracties: een toren waar ze zichzelf omhoog konden hijsen en met een bijna-vrije-val naar beneden konden glijden; een pont met een trektouw om naar de overkant van het water te komen en een roetsj-baan waar je enorm hard naar beneden kon glijden, zo over het water.

duinrell-copyright-trotse-moeders-1

Erg leuk, maar voor mijn dochter iets te spannend dus zij ging lekker op de skelterbaan waar ze iedere keer braaf stopte voor het zebrapad wanneer ik ’toevallig’ net wilde oversteken.

duinrell-copyright-trotse-moeders-2

Toen naar de roeiboten waar het aandoenlijk was het gehannes met de roeispanen te zien. Toen ze eindelijk het principe doorhadden, roeiden ze wat gerichter rond en kwamen ze er achter dat er ergens water omhoog spoot. Dat bleek vanaf ‘kanonnen’ aan de kant te zijn, die daar bediend konden worden door andere kinderen.

duinrell-copyright-trotse-moeders-3

Dat leek mijn dochter wel wat, dus zij ging bij de kanonnen en de jongens bleven in de buurt van waar het water omhoog kwam. Dolle pret, vooral wanneer ze er erg dicht bij kwamen en wat nat werden. Erg spannend voor de jongens en mijn dochter moest er vreselijk om lachen.

Na afloop bleek dat mijn oudste zoon helemaal nat was geworden, dus die ging even lekker in de zon zitten met zijn vader terwijl ik met de tweeling in de monorail ging.

duinrell-copyright-trotse-moeders-6

De tweeling is 8 jaar, maar ze konden alleen liggend bij de trappers, dus kracht zetten was wat lastig. Goed om te weten dat je dus beter mee kunt gaan, want het is een behoorlijk ronde die je met die monorail maakt. Wel erg mooi, je gaat over het water, komt langs allerlei sprookjes en andere leuke dingen om te zien en overziet een groot stuk van het park.

duinrell-copyright-trotse-moeders-8

De oudste had het toch wat koud, in zijn natte kleren, dus ben ik met hem terug naar het huisje gegaan. Mijn man en de tweeling gingen naar de achtbanen (jawel, weer de Kikkerachtbaan….). De Splash bleek niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook om zelf in te gaan en mijn jongste zoon is zelfs nog in de Dragonfly geweest!

duinrell-copyright-trotse-moeders-29

Toen zijn ze gaan midgetgolfen en daar viel mijn dochter erg pijnlijk met haar knieën op een muurtje. Ze moest enorm huilen en kon niet meer op haar been staan.

duinrell-copyright-trotse-moeders-41

Gelukkig was er een Eerste-Hulp-post dichtbij met een vriendelijke en kundige medewerkster. De ene knie, met een flinke schaafwond, werd goed schoongemaakt en ontsmet en voorzien van een flinke pleister. De andere, die erg veel pijn deed, werd grondig onderzocht en goed gekoeld. Daarna moest er natuurlijk even een ijsje worden gegeten.

Gelukkig mag je met de auto over de parkeerplaatsen naar het park rijden en kun je dichtbij het huisje parkeren, dus kon ze ’thuis’ lekker bij mama op schoot bijkomen terwijl papa pannenkoeken ging bakken.

duinrell-copyright-trotse-moeders-59 duinrell-copyright-trotse-moeders-58

Na rustig wat stapjes gelopen te hebben, bleek het wel pijnlijk, maar goed te doen om te bewegen. Gelukkig was er allerlei leuk recensiespeelgoed om te testen, want het was inmiddels echt heerlijk zonnig!  
 duinrell-copyright-trotse-moeders-9 duinrell-copyright-trotse-moeders-10

Op het vakantiepark is zelfs ruimte genoeg om te oefenen met honkbal! Ook lopen met de hond (die niet meer zo ver kan, want ze is al oud) is gezellig, er is veel groen en bomen (we hebben zelfs een eekhoorn gezien!). Onze hond voelde zich opvallend op haar gemak, zowel in de Duingalow als op het bijbehorende terras, in het zonnetje.

duinrell-copyright-trotse-moeders-31

En daarna zijn we nog even terug gegaan, naar de Kikkerachtbaan uiteraard, waar ze net het laatste ritje mee konden. Daarna nog zo’n keer of twintig van de reuze-glijbaan met z’n drieën. Wat een energie: iedere keer met een mat half rennend weer omhoog alsof ze nog niet de hele dag actief waren!

duinrell-copyright-trotse-moeders-13

En terwijl ik dit verslag maak, is de tweeling weer in het Tiki-bad, met hun vader. Straks zullen de kindjes weer lekker moe in bed liggen en kunnen wij nog even gezellig verder met onze fles wijn, door de kinderen “kikker-wijn” genoemd. Het klinkt misschien niet zo lekker, kikkerwijn, maar hij is heerlijk!

duinrell-copyright-trotse-moeders-18

 

Voor het verslag van dag 1 in Duinrell, klik hier >>>>

Voor het verslag van dag 3 in Duinrell, klik hier >>>>

Voor het verslag van een mama-dagje in Duinrell, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Première eerste hulp bij Kerst

Met nog minder dan drie weken te gaan tot kerst is dit hét moment om …

Share
Share