Nagels lakken; van Hello Kitty tot Chanel [blog]

Screenshot 2014-05-31 at 14.31.04Mijn dochter is dol op nagellak. Liefst natuurlijk roze en dan ook nog het liefst met glittertjes. Maar…. mijn dochter bijt nagels. “Nagelknabbelen” noemen we dat. En we hebben de regel dat er geen nagels gelakt worden, wanneer er geknabbeld wordt.

Iedere keer wanneer ik alle nageltjes kan knippen, verdient mijn dochter een punt. Wanneer er een paar nagels niet afgebeten zijn, verdient ze een half punt. Zo proberen we op weg te gaan naar 5 punten, met als beloning een cadeautje (bellenblaas) èn toegang tot de collectie nagellak en alle nagels weer vrolijk gekleurd!

Helaas lukt het mijn dochter steeds niet om het vol te houden. Laatst had ze 3,5 punten en was er weer een “spannende” periode: de vulpen deed zijn intrede in groep 3. Screenshot 2014-05-31 at 15.08.14En dan wordt er weer volop geknabbeld en gaat er een punt af. Of mama moet voor haar werk een paar dagen weg. Weer een “knabbel-reden” voor mijn meisje.

En zo doet ze al een hele tijd erg goed haar best, maar lukt het steeds nèt niet. En daarom hebben we vandaag bedacht om het om te draaien: de nagels mochten allemaal gelakt worden in een kleurtje naar keuze, met daarbij de afspraak dat er niet meer “geknabbeld” zou worden. Een halve ochtend is opgegaan met het verzamelen en op volgorde zetten van de kleuren die ze graag wilde. En dat gaf een mooi beeld: van Hello Kitty tot Chanel en van groen-met-glitters tot knalroze.

Dochterlief is erg trots op het resultaat. Nu maar hopen dat het haar ook helpt om in spannende momenten niet te gaan “knabbelen”!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Tweeling zindelijk krijgen [persoonlijke blog & tips]

Zindelijk worden, een item waar vaak een  mening over wordt gegeven. Met vele goedbedoelde adviezen …