Onmogelijke vriendschappen

onmogelijke-vriendschappen-tmHet vervolg op de bestseller Onmogelijke liefdes! In Onmogelijke Vriendschappen van Jennifer S. Holland staan 43 verhalen uit het dierenrijk centraal, waarin de bijzondere band tussen totaal verschillende diersoorten wordt belicht. De ongewone vriendschappen tussen bijvoorbeeld een giraf en een geit, een stier en een paard, of zelfs een pekingeend en een pitbull, worden op liefdevolle en humoristische wijze beschreven.

Jennifer S. Holland is natuur- en wetenschapsjournalist en schrijft voor National Geographic. Ze is specialist op het gebied van biowetenschap en natuurhistorie en schrijft over alles, van reptielen tot zoogdieren en van vogels tot micro-organismen. Ze woont samen met haar man, twee honden en tientallen slangen en gekko’s. Tot haar grote teleurstelling zijn er nog geen intieme relaties ontstaan tussen de honden en de gekko’s, en zijn de slangen niet heel sociaal.

Recensie

Screenshot 2014-06-17 at 10.32.04Wanneer je alleen al naar de foto op de cover van dit boek kijkt, weet je al of het boek je aanspreekt of niet. En mij spreekt het aan. Wat een prachtige foto en wat een leuk onderwerp!

Maar het boek biedt nog veel meer dan alleen prachtige foto’s. Bij ieder van de 43 verhalen over bijzondere combinaties tussen twee verschillende dieren, staat op een hele leuke manier beschreven hoe de vriendschap tussen de dieren ontstaan is. De schrijfwijze is erg prettig en maakt de verhalen ook geschikt om voor te lezen aan je kinderen. Sowieso is het een leuk boek om met je kind(eren) in te kijken.Screenshot 2014-06-17 at 10.32.36

Van ieder dier wat besproken wordt, staat in een apart kader tot welke soort, klasse etc het dier behoort. En er zijn ook aparte kaders voor leuke weetjes (ook interessant voor kinderen vanaf een jaar of 8!) zoals dat de nek van een giraf bijna 300 kilogram kan wegen.

Ik merk dat mijn kinderen vooral de combinaties met dieren die ze “kennen” erg leuk vinden, zoals de hond die op onze eigen hond Molly lijkt, samen met een vos. Of een dolfijn en een zwerfkat. Screenshot 2014-06-17 at 10.33.05Dieren die ze alleen uit de dierentuin kennen, spreken hen wat minder aan, maar wanneer je het bijbehorende verhaal erbij voorleest, vinden ze het ineens wel heel leuk.

Dit is echt een prachtig boek om op tafel te leggen en regelmatig door te bladeren of in te lezen en een geschikt cadeau voor en vriend of vriendin die van dieren houdt.

Onmogelijke vriendschappen – Jennifer Holland
224 pagina’s, Tirion Natuur
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …