Teken-het-zelf app van Appelsientje: De Boompjes en de Bijtjes

Appelsientje en Tetrapak hebben een educatieve app gemaakt speciaal voor kinderen en hun ouders. De App De Boompjes en de Bijtjes is een interactief tekenboek waarin je kind ontdekt hoe een pak Appelsientje tot stand komt. Van boom tot een glas gevuld met sinaasappelsap. Om verder te komen in het verhaal moet je kind zelf een tekening maken die vervolgens weer wordt meegenomen in de animatie. Aan het einde vormen de tekeningen van je kind tezamen een kleurplaat. Geen verhaal is dus hetzelfde!

Recensie
Een app waar je kind zelf aan het verhaal mee tekent. Dat klinkt erg leuk. Ik heb drie dochter van 4 jaar, 6 jaar en bijna 8 jaar. In hun tekenkwaliteiten zit nu een groot verschil. Omdat ik niet gelijk goed kan inschatten voor welke leeftijd deze app het meest geschikt is, gaan we maar gezellig met z’n allen aan de slag. De app wijst zich vanzelf. Je komt gelijk in het gesproken, geanimeerde voorleesboek. Bij elk hoofdstuk krijg je eerst wat informatie over bijvoorbeeld de sinaasappelboom, de regio, de bloesem en de bijtjes. Maar in de app leer je ook dat de kartonnen verpakking van gemaakt is van FSC-gecertificeerd karton uit duurzame beheerde bossen. Na elk kort educatief animatiefilmpje ga je zelf aan de slag. De eerste opgave: teken een boom met veel blaadjes. Ok, dit is een leuke uitdaging voor zowel de jongere kinderen als de wat oudere kinderen. Als eerste mag mijn oudste dochter aan de slag. Zij tekent heel ijverig en secuur een hele grote boom. Als ze op “klaar” drukt, wordt haar tekening “ingevuld” met de animatie blaadjes en boomstam. De contouren blijven wel hetzelfde maar al die honderd getekende blaadjes zijn weg. Bij de volgende tekening mag mijn middelste dochter aan de slag. Zij heeft duidelijk zitten opletten want zij wil haar tijd niet verdoen aan details. Met een paar snelle halen is ze klaar. Ook hier (net als alle andere tekeningen) worden de contouren gebruikt, welke ingevuld worden met de vulling van de animatie.

De tekeningen die je moet maken zijn wel van verschillende niveaus. Een boom en glas is voor elk kind goed te doen. Maar er is zeker een uitdaging voor de wat kleinere kinderen zodra er een bijtje getekend moet worden. Echter is de grootste verrassing aan het einde. Op het moment dat het boek uit is, verschijnt er in beeld opeens een kleurplaat met alle tekeningen die je net zelf gemaakt hebt in het verhaal. Met je eigen blaadjes, oogjes en andere details. Had het boekjes ons gefopt: je kan je wel degelijk uitleven op de tekeningen in deze app! Resultaat: om en om zijn ze nu met De Boompjes en de Bijtjes app van Appelsientje aan de slag om steeds leukere, mooiere of grappigere tekeningen te maken. Een erg leuke app dus. Echt een aanrader voor de komende meivakantie!

TIP: Appelsientje verloot elke dag een fietskrat met hierop de tekeningen die je kind zelf gemaakt heeft. Een gepersonaliseerde kratjes met de kleurplaat van je kind op jouw kratje gedrukt. Als je dus 1 van de 21 winnaars bent… Hoe leuk is dat! Download hem dus nu gelijk, want deze actie duurt t/m 13 mei 2013 aanstaande. En heb je geen iPad? Niet getreurd… via de link kom je op de online versie van deze app.


Share

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

Tiramisu à la Appelsientje [recept]

Op de Facebookpagina van Appelsientje stond dit kindvriendelijke (geen alcohol!) en heerlijke recept: voor “Sappig …

Share
Share