Mike de ridder – Ridder in opleiding

Mike is een vrolijke, jonge ridder in opleiding. Hij woont samen met zijn moeder en zusje Evi, die leert om tovenares te worden, in het kasteel van Glendragon. Iedere dag wacht er een nieuwe missie op Mike en hij doet dan ook niets liever dan anderen helpen! Op elk avontuur wordt Mike bijgestaan door de speelse draakjes Spuit en Vonkie, en niet te vergeten zijn trouwe ros Galahad. Omdat de kleine Evi per ongeluk Mike`s zwaard heeft betoverd wordt er nog wel eens een magische chaos veroorzaakt op hun ridderlijke avonturen, maar gelukkig komt alles altijd op zijn pootjes terecht!

Mijn zoon kan enorm genieten van televisie kijken. En dan vooral van series die een beetje spannend maar vooral ook erg grappig zijn. Dus het testen van een dvd is aan hem goed besteed. Mike de ridder die kent hij nog niet, maar als ik de achterkant van de dvd lees, dan denk ik dat hij dit een erg leuke ridder zal vinden.

Als hij de dvd ziet, is zijn eerste reactie, dat dit een film voor baby`s is. Tsja en hij wordt ten slotte al bijna 4, dus vindt zichzelf al heel groot. Maar mij lijkt dit een erg geschikte dvd voor een jongen van bijna 4 jaar, dus we gaan er samen voor zitten. We kunnen kiezen uit 5 verschillende afleveringen. Als eerste kijken we naar; De enge draken. Tijdens dit filmpje verschijnt er regelmatig een glimlach op het gezicht van mijn kind, dus voor mij een teken dat hij er van geniet. Zelf moet ik ook wel een beetje lachen om het verhaal. De andere 4 afleveringen kijken we ook meteen. Elk verhaal heeft een beetje hetzelfde uitgangspunt. Mike de ridder wil iets heel goed doen, maar doordat zijn zusje Evi het zwaard van Mike heeft betoverd gaat er van alles mis. Er komen verschillende gevoelens aan bod zoals jaloezie, graag willen winnen, samen spelen. samen delen en elkaar helpen. Allemaal erg herkenbaar voor kinderen. En pedagogisch erg verantwoord.

Ook al vond mijn zoontje zichzelf in eerste instantie al te groot voor de avonturen van Mike de ridder, hij heeft erg gelachen om de filmpjes en dit is een dvd die hij zeker vaker gaat zien. Dat je kunt kiezen uit het afspelen van alle filmpjes of 1 filmpje kunt uitzoeken vind ik een fijne optie. Op een regenachtige dag van hij ze van mij best alle 5 zien. Maar normaliter vind ik een half uurtje tv kijken genoeg.

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …

Share
Share