Playgro Fairweather Farm Music & Lights Gym speelkleed

De Fair Weather Farm Music & Lights Gym is een speelkleed van Playgro. Het speelkleed heeft als thema de boerderij. Het heeft twee speelbogen. Deze speelbogen zijn uitgerust met veel verschillende, stimulerende activiteiten voor de baby die de verschillende zintuigen van de het kindje prikkelen. Zo hangt er een spiegeltje, verschillende knuffeltjes, een bijtring en bovenin hangt er een afneembaar zonnetje dat zeven verschillende kinderliedjes kan afspelen. De knuffels bestaan uit een kuikentje (van een zachte stof), een schaap (van een ‘hobbelige’ stof) en een koe (deze maakt een piep-geluid zodra je erin knijpt). Ook het kleed zelf bevat verschillende items, zoals vrolijke diertjes, tractors en een boer.

Dit speelkleed wordt met veel enthousiasme ontvangen! Niet alleen door onze dochter van 5 maanden, maar ook door mijzelf. Het speelkleed dat we drie jaar geleden voor onze oudste dochter hebben gebruikt, heb ik wel weer tevoorschijn gehaald maar is niet meer echt bruikbaar te noemen. Het zit vol vlekken die na 4 keer wassen er nog niet uit gaan en waar al die dingen gebleven zijn die er ooit aan hebben gezeten is voor mij een grote vraag. Ik heb een speelkleed wel altijd als heel handig en stimulerend gevonden, dus een nieuwe is absoluut welkom!

Wanneer ik het kleed uitpak, zie ik al snel dat het een hele chique is. Ook dochterlief is, zelfs met haar pas bijna half jaar, enthousiast. De drukke kleuren en vrolijke afbeeldingen spreken aan. Wat ik praktisch en mooi vind, is de mogelijkheid om de randen tot opstaande randen te maken. Dit kan makkelijk door middel van klittenband. Dit maakt van het kleed een gezellig soort ‘mandje’. Ook handig omdat een speelkleed op de grond hoort te liggen en die opstaande randen voorkomen dat je baby op de tocht ligt of op een harde vloer rolt.

Zodra mijn dochter eronder ligt, begint ze enthousiast te kraaien en te grijpen. Wel liggen al snel alle hangende spullen op de grond. Zij wilt namelijk op een leeftijd van vijf maanden het liefste alles in haar mond stoppen en dat lukt net niet wanneer de dieren, bijtring en spiegeltje blijven hangen. Ze raakt dan zwaar gefrustreerd, wat vervolgens weer resulteert in een moeder die het maar voor haar losmaakt.

Zij is er dus tevreden mee. En ik? Ik vind het mooi, uitdagend en stimulerend. Inderdaad worden alle zintuigen gestimuleerd en is de kleine meid er zoet mee. Ook is het leuk dat je er muziek bij aan kunt zetten en dat dit zonnetje los te koppelen is. Hierdoor kun je hem ook gebruiken in bijvoorbeeld de auto of aan het bedje. Echt een meerwaarde! Tevens wordt hij geleverd in een goede plastic tas, zodat je hem makkelijk kunt inpakken en mee kunt nemen wanneer je ergens op visite gaat of  op vakantie.

Wel schrok ik van de prijs. De verkoopprijs ligt rond de € 70 en € 80. Persoonlijk vind ik dat een hoop geld. Hij kan natuurlijk wel een langere periode gebruikt worden. Zo staat er bijvoorbeeld op de verpakking dat hij ook voor kindjes is die kruipen. Die zouden gestimuleerd worden om onder de bogen door te kruipen. Mijn eigen ervaring is echter dat ze die bogen dan wel hebben gezien en veel liever door de rest van het huis op onderzoek gaan. Aan de andere kant krijg je wel veel meer met dit speelkleed dan met andere goedkopere speelkleden. En hij is van zeer goede kwaliteit. Dat is zeker zo!

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

And the Oscar goes to…..

De Oscaruitreikingen zijn achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat er geen andere …