bertha en giovanni

Bertha en Giovanni

Berta is een giraf en de buurvrouw van Giovanni het nijlpaard. Allebei vinden zij zichzelf heel mooi. Tot op een dag een jager het mooiste dier wil vangen voor de dierentuin. Nu willen ze allebei niet meer mooi zijn. Dit leidt tot komische verwikkelingen.

Recensie

Dit was echt een heel leuk voorleesboek is Bertha en Giovanni. Zowel voor de tweeling van bijna 3 jaar als voor mijn oudste kind van vijf jaar als om voor te lezen. De tekeningen zijn humorvol en werden ook zo door onze kinderen ervaren. Het verhaal was minder voorspelbaar dan verwacht, ook voor de kinderen.

Voor mij heeft het in twee talen uitvoeren van dit boek geen enkele meerwaarde, sterker nog: het leidt af omdat je tijdens het voorlezen toch even snel kijkt naar hoe dit in het Engels vertaald is. Voor een beginnend Engels lezertje is dat natuurlijk wel een voordeel, vooral omdat op iedere bladzijde een paar kernwoorden zowel in het Nederlands als in het Engels in het rood gedrukt staan. En natuurlijk voor tweetalige kinderen is het een geweldig boek. In ieder geval… Betha en Giovanni is een ontzettend leuk voorleesboek, maar ook zeer goed zelf te lezen vanaf 8 of 9 jaar.

Bertha en Giovanni – Gionata Bernasconi
Kinderboek, hardcover, pagina’s, Tutti

 

Lees ook:
De Kleine Ridders is grappig verhaal
Dansen met de Ezel en de Beer
De slimme kat

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Brown Girl Magic [review]

Wanneer je als ‘bruin’ meisje opgroeit in het ‘witte’ Westen, zie je jezelf wel weerspiegeld …