Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn oog gelijk op een aantal foto’s waarvan ik denk: mjammie! De bladzijde-indeling oogt ook direct prettig. Geen lange lappen tekst, maar een fijne indeling waardoor ik direct het eerste stuk tekst van de poke bowl met zalm wil lezen.

Later op de dag neem ik de tijd om het kookboek beter te bestuderen en ik word steeds enthousiaster. Het boek Met mes en stokjes heeft een handzaam formaat, heeft stevige gladde bladzijden, heeft prachtige foto’s die je laten zien hoe elk gerecht eruit kan komen te zien en de gerechten zijn enorm gevarieerd. Ook staan er weetjes bij de gerechten of bij bepaalde ingrediënten beschreven. Kort en bondig. Daar hou ik van, dat lees je lekker weg.

De oudste puber hier in huis kijkt over mijn schouder mee en zegt: “Mam, die Amerikaans-Mexicaanse kapsalon kunnen we wel eens gaan maken toch?!” “Ja, dat dacht ik al!” zeg ik. Echt het favo-eten van deze puber.

Achterzijde van het boek beschrijft:
Bij Mascha thuis in de keuken is het nooit saai, want ze probeert graag wat nieuws. Knallende smaakcombinaties zijn haar handelsmerk: haringtartaar met komkommer, galettes met emmenthaler en ei, aubergine met lente-ui en miso. Geleid door haar nieuwsgierigheid en gevoel voor avontuur vindt ze de meest bijzondere recepten én verhalen.Met mes & stokjes bevat 70 van de allerlekkerste internationale gerechten, van Bang Bang Chicken en Fladderak tot Pizookie en Mulligatawny. En altijd met een haalbare boodschappenlijst en overzichtelijke bereidingswijze. Mascha’s zoektocht naar een combinatie van zeer onbekende gerechten en juist heel bekende ingrediënten levert bijzondere verhalen op die garant staan voor lachsalvo’s en een vrachtlading aan verrassende weetjes. Een onweerstaanbaar kookboek: gerechten die nét even anders zijn en maakbaar voor iedereen.

Met mes en stokjes is een kookboek, gemaakt door Mascha Lammes en uitgegeven als hardcover van 224 pagina’s door uitgeverij Thomas Rap. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

De variatie van de gerechten valt me het meeste op. Er is heel duidelijk voor elk wat wils en voor veel
gelegenheden een passend recept.

  • Als je op zoek bent naar een kerstdiner-gang: je kunt het in dit kookboek vinden!
  • Als je op zoek bent naar een nieuw borrelhapje: je kunt het in dit kookboek vinden!
  • Als je een lekker mixdrankje met alcohol zoekt: je kunt het in dit kookboek vinden!
  • Als je op zoek bent naar een gerecht voor je gezin met voornamelijk groenten óf vlees óf vis: je kunt het in dit kookboek vinden!
  • En heb je zoete trek: je kunt het in dit kookboek vinden!

Ik mag dit boek nog even houden en op nummer 1 staat de limoncello om te maken. Het is eigenlijk een variant van limoncello, citroenbrandewijn, en volgens de schrijfster nog lekkerder dan limoncello. Dol ben ik op dit drankje als de temperatuur boven de 25 graden stijgt. Dus dit is echt aan mij om die citroenbrandewijn te maken en te vergelijken met de limoncello van de slijter. Ik heb 2 van de 3 de ingrediënten al op mijn boodschappenlijstje staan. Morgen aan de slag!

Dit kookboek blijft voorlopig op ons aanrecht staan om een aantal gerechten uit te proberen.
Wil je een mooi vormgegeven gevarieerd kookboek voor jezelf, of om cadeau te geven: met mes & stokjes is een goede keuze!

 

Share

About Eline de Weger

k ben Eline, moeder van drie kinderen, twee jongens en een meisje. Inmiddels zijn ze 16, 13 en 11 jaar oud. Wat gaat de tijd enorm hard: cliché, maar ik ervaar het wel zo. Een hond en kat maken ons gezin compleet. Een van de twee wil altijd wel geknuffeld worden. Ik geniet er enorm van dat ik weer meer mijn eigen tijd kan indelen nu de kids ouder zijn. Elke fase heeft z’n charme!

Check Also

Elke dag lekker koken [kookboek – 101 recepten]

Elke dag lekker koken….. ja dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat …

Share
Share