Mijn week: Sinterklaas, Sinterklaas en Sinterklaas! [persoonlijke blog, week 49-2014]

mijn-week-trotse-moedersZoals iedere week, vertel ik op zondag over de week die achter me ligt, en over wat er nog gaat komen. De afgelopen week stond voor de meeste Trotse Moeders en ook voor mij in het teken van Sinterklaas. Zowel zakelijk als privé werd iedere dag gedomineerd door voorbereidingen voor dit prachtige kinderfeest. Lees je mee?

Recensies
De laatste weken is er door het team van Trotse Moeders enorm veel speelgoed getest en beoordeeld. Met veel plezier zijn een heleboel moeders met kinderen in de leeftijd waarvoor speelgoed, boeken en spelletjes ontwikkeld zijn aan de slag gegaan om alles wat nieuw verschenen is ècht uit te proberen.

sinterklaas-voorleesboek-trotse-moeders-lezenScreenshot 2014-11-30 at 22.44.13

Eerlijk
Op onze websites plaatsen we namelijk eerlijke recensies. We testen alles zelf (met kinderen) en geven onze eerlijke mening. We kraken niets af, maar zijn wel kritisch. Daarom kun je in aanloop naar verjaardagen, Sinterklaas en Kerst prima op onze websites terecht om je te oriënteren op wat leuk zou kunnen zijn voor je kind(eren).

DSC_0221pretpark tycoon 6

Surprise
Dit jaar was ik voor het eerst aan de beurt om te helpen met een surprise (lees: om een surprise en een gedicht te maken….). Mijn zoon in groep 5 mocht dit jaar Sinterklaas helpen en had de naam van een meisje uit zijn klas getrokken. Gelukkig stonden er hobby’s en cadeau-ideeën op het lootje zodat we samen gezellig konden winkelen voor blauwe glitter-nagellak, scoobiedoo-touwtjes en knutselmateriaal. Ook gezellig was het samen knutselen. Uiteraard moest zoonlief meehelpen en we hebben ons prima vermaakt. Het eindresultaat zie je hieronder:

Screenshot 2014-12-07 at 16.46.59 surprise-paard-2014-trotse-moeders

Sinterklaas op school
Vrijdag was het dan zo ver: 5 december! Op de school van de tweeling was een indrukwekkend sinterklaasfeest, met de komst van Sint op zijn paard met maar liefst 4 zwarte pieten, veel liedjes en dansjes door de kinderen. Prachtig! Mijn oudste had een speurtocht door het bos met veel lekkers en leuke cadeautjes onderweg. Enthousiast kwamen ze thuis om in afwachting van onze cadeautjes een aantal afleveringen van de Sinterklaasjournaal te bekijken die we gemist hadden.

Screenshot 2014-12-07 at 16.52.35

Pakjesavond
En toen was het zo ver. Een onschuldig “ga eens kijken of er post is”, leidde tot drie stuiterende kinderen want er was een “Video van Sint” die aan het eind verklapte dat de cadeautjes in het kantoor lagen (we hebben kantoor aan huis). Het uitpakken was uiteraard een feest en ook de huisdieren zijn niet vergeten.

gedicht-lezen-sinterklaas-trotse-moeders

Weekend
In het weekend was het tijd voor een pyjama-dagje waarin lekker met het nieuwe speelgoed gespeeld kon worden. Er werd gebouwd, film gekeken en we hebben een paar spelletjes gedaan. De puzzels bewaren we nog even voor de Kerstvakantie. Door de cadeautjes van Sint is het enig overgebleven konijn nu in staat om naast de cavia’s te “wonen”, zodat hij niet meer zo eenzaam is (daar maakte mijn dochter zich erg druk om na het overlijden van Knabbeltje vorige week). Iedereen weer blij dus!

Sinterklaas verhaal van Dief Hans door Dirk Ahles
Sinterklaasverhaal, geschreven door mijn jongste zoon (8 jaar). Klik op de afbeelding om de volledige tekst te lezen

Komende week
De week die er aan komt staat vooral in het teken van het wegwerken van achterstand. Zowel thuis (was, strijk, opruimen) als in werk (mail beantwoorden, winacties afronden) is er veel blijven liggen door de drukte rond Sinterklaas. Maar deze week is daar weer tijd voor! Verder is er een hele leuke uitnodiging van Netflix gekomen (per “flessenpost”) waar we woensdag gebruik van gaan maken. Daarover meer in het volgende weekoverzicht!

Screenshot 2014-12-07 at 16.46.25

Voor overzichten van de afgelopen weken, kun je <hier> klikken >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De leukste Lama-cadeaus [top 5]

Ineens zie je ze overal: lama’s! Lama’s als print op truien en pyjama’s, lama’s op …