Van mijlpaal naar mijlpaal

Twee nieuwe wereldburgers groeien in mijn buik. De kleintjes doen het goed. Ondanks de vele kwaaltjes, doe ik het ook best aardig. Ik leef van mijlpaal naar mijlpaal. De twintig weken echo was zo’n mijlpaal. De volgende was 24 weken zwangerschap of eigenlijk 26 weken, want dan zijn ze levensvatbaar. Als die weken dan eindelijk gepasseerd zijn, zijn het de 32 weken. Dan is de kans om te overleven als je geboren wordt erg groot.

Na zo’n 27 weken zwangerschap ga ik de helft minder werken. Zo moe ben ik en hou het dan ook geen hele dag vol. Als ik bij de bedrijfsarts ben is hij eigenlijk alleen maar positief. Hij vond het wel mooi om te zien hoe goed het gaat, de meeste tweelingzwangerschappen leveren meer “problemen”op.  Helemaal stoppen met werken wil ik niet. Het contact met de buitenwereld doet me goed, het werk is leuk en mijn collega’s wil ik nog niet missen.

Na dat de eerste 32 weken zwangerschap zijn gepasseerd belanden we ook snel in week 34. Het begin van mijn verlof. Mijn collega’s hebben een hartjescake met muisjes gebakken en ik krijg 2 babypakjes. Erg lief, nog even en ik ga huilen, maar dat hoeven zij niet te weten! Tussen mijn oren wil en moet ik nog heel veel doen. Mijn lichaam denkt daar anders over en sommeert mij veel te slapen. Deze keer dus geen actief verlof.

Share

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Artis neemt afscheid van de Roofdierengalerij: 19de-eeuwse getraliede verblijven verleden tijd

Vandaag heeft Artis-directeur Haig Balian het startsein gegeven voor de sloop van de Roofdierengalerij. Met …

Share
Share