Roundy: een hip SOS-bandje voor je kind [recensie]

Wanneer wij als gezin met de kinderen naar een pretpark gaan, maken we uiteraard afspraken over waar we naar toe gaan wanneer een van ons de anderen kwijt zou raken. Dat kan al prima, mijn kinderen zijn tussen de 7 en de 10 jaar. Maar toch….  de meeste parken zijn erg groot en het is erg onprettig wanneer je kind, al dan niet in paniek, niet weet waar je bent. Daarom schrijf ik ook altijd mijn mobiele nummer op hun armen. 

Nu is er een leukere oplossing: Roundy. Een hip polsbandje waar een klein doosje in zit. In dat kunststof doosje zit een briefje waarop je je telefoonnummer en eventueel andere gegevens kunt schrijven. Idee erachter is natuurlijk dat wanneer je kind kwijt raakt, een behulpzaam iemand die jouw kind ziet staan, je kan bellen (en denk niet dat het jou nooit zal overkomen, je hoeft echt maar even de andere kant op te kijken en ineens staat je peuter niet meer waar hij/zij 3 seconden eerder nog wel stond!).

roundy

De Roundy is in 5 verschillende kleuren te verkrijgen. Erg prettig, want mijn drie kinderen hebben alle drie hun eigen favoriete kleur. De jongens wilden groen en blauw en mijn dochter (natuurlijk….) roze. Volgens mijn dochter is het dus een min-puntje dat de Roundy niet in het roze te verkrijgen is, maar paars is een goede tweede keus!Screenshot 2014-06-17 at 16.54.03

Het armbandje is erg degelijk, gemaakt van silicone-materiaal en het ziet er uit alsof het jaren mee kan gaan. Het rekt niet goed uit waardoor mijn kinderen het moeilijk over hun handen krijgen, maar wanneer het eenmaal om de pols zit, zit het prima, niet te strak (ook niet bij mijn 10-jarige) en het zal zeker niet van de pols afglijden, ook niet wanneer ze in het zand aan het graven zijn.

Screenshot 2014-06-17 at 16.53.48Nadeel is wel dat je het erg moeilijk van de pols afkrijgt, maar stel dat je een ouder bent die een verdwaalt kind vindt, zul je zien dat je het plastic doosje er ook eenvoudig uit kunt halen zonder het bandje van de pols af te halen (wel te hopen dat jouw kind dit niet zelf ontdekt…). En de meeste ouders zullen dit polsbandje willen voor hun kind(eren) wanneer deze nog jonger zijn en dan gaat het uiteraard beter aan en uit.

Het doosje sluit goed, maar is zeker niet waterdicht. Niet aandoen bij het zwemmen dus, maar bij een regenbuitje of wat spetters naast het zwembad zal het geen problemen geven. Wil je nog meer zekerheid, schrijf dan in ieder geval de tekst/telefoongegevens niet met vulpen en plak er nog een plakbandje overheen.

Een mooie, eenvoudige manier om jezelf en je kind wat extra zekerheid te geven en je kinderen zullen het helemaal “cool” vinden!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.
Share
Share