Sjoerd Kuyper bekroond met Zilveren Griffel voor Hotel de Grote L

hotel-de-grote-l-sjoerd-kuyper-zilveren-griffel-2015-copyright-trotse-moeders-1Als je vader je beste vriend is en hij krijgt een hartaanval, en je moeder is al dood, en als je dan het hotel van je vader moet runnen, samen met je drie zussen die net zo weinig van jongens snappen als jij van meisjes, en je vader blijkt ook nog eens schulden te hebben, en je kunt alleen aan geld komen door als jongen met washandjes in je bikinitopje mee te doen aan de Miss Noordzee Verkiezing, en je hebt diezelfde middag een proeftraining voor een beroemde voetbalclub, en je bent ook nog eens smoorverliefd op het mooiste meisje van het heelal, en zij doet ook mee aan die missverkiezing… wat doe je dan?

Een Zilveren Griffel krijg je niet zomaar. Het is een waardering voor de best geschreven kinderboeken. Sjoerd Kuyper heeft deze prijs voor Hotel de Grote L gekregen. En al vier keer eerder is deze veelzijdige schrijver door de Griffeljury met een Griffel beloond voor zijn werk: in 1993 voor Robin en Suze; in 1995 voor Het eiland Klaasje, in 1996 kreeg hij zelfs een Gouden Griffel voor Robin en God en in 2007 werd Robin is verliefd bekroond met de Zilveren Griffel.

hotel-de-grote-l-sjoerd-kuyper-zilveren-griffel-trotse-moeders-1 hotel-de-grote-l-sjoerd-kuyper-zilveren-griffel-trotse-moeders-4

Dit jaar dus de Zilveren Griffel voor Hotel de Grote L. Ik heb een aantal fragmenten opgezocht waarin je kunt zien hoe prachtig de schrijfstijl van Sjoerd Kuyper is. Hoe mooi de zinnen zijn en hoe subtiel de betekenis er doorheen komt.

hotel-de-grote-l-sjoerd-kuyper-zilveren-griffel-trotse-moeders-2 hotel-de-grote-l-sjoerd-kuyper-zilveren-griffel-trotse-moeders-3

De waardering voor Sjoerd Kuyper is wat mij betreft terecht: hij weet met Hotel de Grote L niet alleen een prachtig verhaal neer te zetten maar maakt het boek ook echt mooi om te lezen.

Hotel de grote L – Sjoerd Kuyper
jeugdboek, hardcover, 228 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

 

Een recensie van dit boek kun je hier lezen >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het lammetje dat een varken is

Bij de titel Het lammetje dat een varken is, ben ik al verkocht. Geen gezeur …

Share
Share