Punnikfeest

In Punnikfeest staan vijftig verschillende poppetjes en diertjes die je zelf kunt maken als je kunt punniken. Je kan hiervoor natuurlijk het ouderwetse punnikklosje gebruiken, maar tegenwoordig heb je ook punnikmolentjes en –machientjes waarmee je razendsnel een lange sliert kunt maken.

Punnikfeest lijkt op Punnikpret. Punnikpret beperkt zich echter tot twintig diertjes, in Punnikfeest staan vijftig projectjes en nog veel meer variatie: dieren, poppetjes, accessoires (zoals een mandje en boompjes) en ook kerstversieringen. Iets concreter, onder andere een poes, een muis, een pareloester, een kerstman, een wesp, een vis, een lieveheersbeestje, een clown, een matroesjka en een slak kan je maken aan de hand van dit boekje.

Punnikfeest begint met een duidelijke uitleg van hoe je moet punniken. Ook het opzetten en het netjes afronden als je sliert lang genoeg is, wordt goed toegelicht. De beschrijvingen van de projecten zelf zijn ook helder: er wordt duidelijk aangegeven wat je nodig hebt, wat je moet maken en hoe je vervolgens het poppetje of diertje moet construeren.
Om de diertjes en poppetjes te kunnen maken, heb je naast garen en een punnikklosje diverse andere spulletjes nodig. Oogjes bijvoorbeeld, lijm, vilt en piepschuimbollen voor de vulling. Maar ook kralen, papier, ijzerdraad en zelfs tandenstokers. In de meeste hobbywinkels kan je de benodigde spullen wel vinden. Zelf ben ik aan het experimenteren geslagen met zachte vulling, maar dat vraagt heel wat meer geduld en handigheid dan piepschuim bollen (daar kan je je koord gewoon opplakken, met zachte vulling moet je alles met naald en draad aan elkaar zetten).

Bij ons thuis, met twee dochters van zes en elf, is Punnikfeest goed ontvangen. De projectjes zijn vooral erg kleurrijk en schreeuwen er om mijn voorraad garen te plunderen. Mijn dochters zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan. Het geduld om het projectje af te maken is er helaas niet altijd, vooral voor de kleine zesjarige handjes is het ook nog wel eens te ingewikkeld, maar dan kan mama gelukkig een helpende hand bieden.

Punnikfeest is een leuk boekje en een goede aanvulling op je boekenkast als je, net zoals ik, wel iets hebt met handwerken met garens en het leuk vindt om creatief bezig te zijn samen met je kinderen.

Punnikfeest – Geneviève Ploquin
Creatief, paperback,48 pagina’s, Forte Uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share