Slaapproblemen bij kinderen

Omdat ouders niet bestempeld willen worden als ‘slechte ouders’, spreken ze vaak niet de waarheid over de slaapproblemen van het kind. Een derde van de ouders spreekt hier namelijk niet de waarheid over. Bijna de helft zegt dat hun baby ‘s nachts niet wakker wordt, maar 11% geeft toch toe dat zij en 3 keer of vaker per nacht uit moeten omdat het kindje wakker is geworden.

In werkelijkheid slaapt dus slechts een kwart van de kinderen van drie maanden hele nachten door. Ook kinderen van 1 jaar worden nog wel eens regelmatig ’s nachts wakker. Ook zijn de kinderen vaak voor half 7 wakker, waardoor de ouders een groot slaaptekort hebben. Toch liegt 62% over de slaapproblemen van de kinderen.

Het slaaptekort kan leiden tot gevaarlijke situaties. Zo is er wel eens een brandje geweest in de keuken of was een van de ouders zo vermoeid dat deze in het ziekenhuis opgenomen moest worden.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Slaap zacht!

Het boek dat je vele slapeloze nachten kan besparen ‘Ik ben nog niet moe!’ Klinkt …