Honden doen niet aan ballet

Honden doen niet aan balletHonden doen niet aan ballet is een boek die gaat over een hond genaamd Roef. Roef is geen gewone hond zoals alle andere honden. Hij houdt niet van honden dingen en hij doet geen honden dingen. Hij houdt van muziek en hij denkt dat hij een balletdanseres is. Maar ja, iedereen vindt en zegt dat honden niet aan ballet doen.

Recensie
Samen met mijn kleuterdochter heb ik het boek honden doen niet aan ballet met veel plezier gelezen. Al bij de eerste blik op het boek, werd ze enthousiast. Logisch, je wordt vrolijk als je een hond in een rosé tutu ziet. Het verhaal is leuk en verrassend. Het verhaal wordt door een klein meisje verteld en dat maakt dat het heel dicht bij de kinderen staat. De illustraties zijn verfrissend en vrolijk en vullen het verhaal goed aan. Soms wordt het nog spannend ook, als het vertellende meisje verteld dat ze voelt dat er iemand met haar meegaat naar balletles bijvoorbeeld. De illustraties lichten dan al een tipje van de sluier op.

Honden doen niet aan ballet, maar Roef wil toch heel graag aan ballet doen. Omdat de grote mensen het maar onzin vinden, gaat hij het stiekem doen. Het lukt hem! Dit is een mooie boodschap voor kinderen. Als je iets heel graag wilt, goed je best doet en volhoudt, kan je je dromen waar maken!

Een erg leuk boek, zeker voor kinderen die van honden houden. En waarschijnlijk vooral voor kleine meisjes aantrekkelijk.


Honden doen niet aan ballet – Anna Kemp & Sarah Ogilvie

Prentenboek, hardcover,32 pagina’s,Uitgegeven door Lemniscaat

Koop hier bij Bol.com >>>

Lees ook:
Rombertus, de rode reiger
Zaza speelt doktertje
Zo zie ik eruit

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share