Cupcakes en taarten decoreren

Cupcakes en taarten zijn leuk om te bakken, en nog leuker om te versieren. Met marsepein, glazuur, fondant en allerlei eetbare decoraties. Voor elk thema vind je in dit boek een prachtige taart en bijpassende cupcakes: bloemen cupcakes en een valentijnstaart voor je geliefde, voetbal cupcakes voor de sportclub, een echte meidentaart waarmee ieder meisje haar verjaardag wil vieren, een riddertaart voor een stoer jongensfeest, een romantische bruidstaart voor het gelukkige paar en nog veel meer.
Voor elk feestelijke gelegenheid heeft Conchita Velloso een taart en cupcakes ontworpen; zestien verschillende taarten en nog veel meer bijpassende cupcakes. Met de heldere beschrijvingen en duidelijke foto’s kan iedereen aan de slag: bakken, decoreren en dan … smullen maar!

Recensie
Sinds ik kinderen heb vind ik het heel erg leuk om zelf allerlei taarten te maken. Zo heb ik o.a. al een piraten-taart, nijntje-taart en een dora-taart gemaakt. De meeste ideeën haal ik van internet af, en die combineer ik dan met mijn eigen aanvulling. Het leuke van Cupcakes en taarten decoreren is dat er een duidelijke werkwijze in staat beschreven. Met daarnaast prachtige foto’s van de cupcakes en taarten. Zo heb je gelijk een goed voorbeeld, van hoe de taart eruit moet komen te zien. Met de duidelijke uitleg en prachtige foto’s kan iedereen de mooiste taarten zelf maken.

Erg handig vind ik ook dat in het begin van het boek de diverse technieken staat beschreven, zoals een stapeltaart maken, een opengeklapte taart maken en nog veel meer. Daarnaast word er uitgelegd welke materialen onmisbaar zijn, om zulke mooie taarten te kunnen maken. Denk hierbij aan uitstekers, sierrand uitstekers, reliëfmatten, bakvormen enz.

Cupcakes en taarten decoreren heeft maar één klein nadeel … bij het zien van de foto’s van de prachtige en heerlijke taarten en cupcakes krijg je wel heel erg veel honger! ( Nu ik dit boek heb, moet ik natuurlijk wel weten of de beschrijvingen kloppen. Dat vind ik zelf wel een hele goede reden om dit weekend een riddertaart te gaan maken…

Cupcakes en taarten decoreren – Conchita Velloso
Receptenboek, paperback, 95 pagina’s, Forte
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Elke dag lekker koken [kookboek – 101 recepten]

Elke dag lekker koken….. ja dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat …