Squla ook voor groep 4

Squla, het online oefenprogramma waar kinderen met plezier leren, is nu ook geschikt voor basisschoolleerlingen uit groep 4. De uitbreiding van de quizvragen, plaatjes en spelletjes is afgestemd op kinderen van 7 en 8 jaar.

De korte en bondige formuleringen en aansprekende plaatjes ter ondersteuning van de vragen, net als de filmpjes en minigames, zijn geschikt voor jongere leerlingen. De groep 4 vakken waarmee zij aan de slag kunnen, zijn: Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur & Techniek, Taal, Rekenen en Spelling.

De vragen bestaan vooral uit meerkeuzevragen, alleen bij de vakken Rekenen, Taal en Spelling komen ook open vragen voor, waarbij kinderen ruim de tijd krijgen om het juiste antwoord te geven.

Tafels en taal
In groep 4 van de basisschool leren kinderen de basisvaardigheden voor rekenen, zoals optellen en aftrekken tot 100, vermenigvuldigen en splitsen. Kinderen die moeite hebben met rekenen, krijgen bij Squla de mogelijkheid op een leuke en uitdagende manier de tafels 1 t/m 5 en 10 uitgebreid te oefenen.

Bij het vak Taal gaan de Squla quizvragen over het alfabet, dubbelwoorden, woordtrap en woordweb. De woorden zijn beter leesbaar gemaakt, zodat zij deze makkelijker begrijpen. Zo is bij woorden die uit twee woorden bestaan een koppelstreepje geplaatst. Dat is niet de juiste spelling, maar maakt het lezen en begrijpen van woorden een stuk makkelijker voor de beginnende lezer.

Vernieuwde Squla
Het online leerplatform Squla is in oktober 2010 van start gegaan en heeft inmiddels 20.000 spelers, die gezamenlijk meer dan 14 miljoen quizvragen hebben gespeeld.

Squla breidt gedurende de zomermaanden nog verder uit, om zo klaar te zijn voor het nieuwe schooljaar. In september komt de geheel vernieuwde versie uit, waar niet alleen basisschoolleerlingen gebruik van kunnen maken, maar ook leerlingen uit brugklassen.

Share

About Evi

Evliempd@live.nl'

Check Also

Educatieve spellen van SQULA: Taal, Rekenen of Spelling

Je hoort vaak dat kinderen in de vakantie weer deels vergeten wat ze op school …

Share
Share