Kerstmis in de stal – kerstverhaal verteld door Astrid Lindgren [recensie]

Astrid Lindgrens stemmige verhaal over het kind dat tijdens de kerstnacht geboren wordt in een stal, is met veel innerlijke warmte en een kleurrijke toonzetting door Lars Klinting in beeld gebracht.

Recensie
Dat Astrid Lindgren goed kan vertellen blijkt wel uit het feit dat zoveel boeken van haar, regelrechte klassiekers te noemen zijn. Van Pippi Langkous tot Emil van de Hazelhoeve en Ronja de Roversdochter, allemaal bestsellers die niet in de boekenkast mogen ontbreken!

Astrid Lindgren heeft ook een kerstverhaal geschreven: Kerstmis in de stal. In dat verhaal vertelt een moeder aan haar kind op schoot, het allereerste kerstverhaal. Anders dan een bijbelverhaal, maar wel herkenbaar en erg mooi!

Dit verhaal leent zich prima om voor te lezen aan kinderen. Niet alleen vanwege de prachtige tekeningen, maar ook omdat je het interactief kunt voorlezen, met name wanneer de dieren in de stal lijken te begrijpen wat de mensen nodig hebben. Aanrader! Echt een boek om ieder jaar weer voor te lezen.

Kertsmis in de stal – Astrid Lindgren
Hardcover, 26 pagina’s, uitgeverij Christofoor
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …