Sim Only, ook wanneer je je oudere telefoon aan je kind doorgeeft

De tijd van ‘met een kwartje naar de telefooncel’ ligt al lang achter ons. Onze kinderen groeien op met ouders die meestal beschikken over een smartphone. Ook grootouders zijn steeds meer voorzien van mobiele telefoons en bellen of berichtjes sturen is een belangrijke manier om in contact te blijven.

De leeftijd waarop een kind voor het eerst een eigen mobieltje heeft, neemt ook nog steeds af. Het is niet ongebruikelijk in de hogere klassen van de lagere school al een smartphone te hebben en binnen klassen of groepen worden veel Whatsapp-jes uitgewisseld. Voor veel ouders is het even wennen: een kind met een mobiele telefoon. Maar wanneer ze er goed mee om leren gaan, kan het veel voordelen hebben. Een kind kan even een berichtje sturen wanneer het na school bij iemand gaat spelen of bellen wanneer er een lekke band is. Dat is toch prettig!

Maar, een kind van 11 een compleet pakket met mobieltje en abonnement geven, gaat veel ouders te ver. In veel gezinnen krijgen kinderen de mobiele telefoon van een van de ouders, wanneer deze zelf een nieuwe smartphone aanschaffen. En dat is uiteraard prima voor kinderen die nog helemaal moeten leren om ermee om te gaan. En beduidend goedkoper, want dan kun je volstaan met een Sim Only abonnement, die je zowel voor belminuten als voor datagebruik kunt samenstellen zoals jij bij je kind vindt passen.

En laten we eerlijk zijn: hoe jonger een kind op een goede manier kennis kan maken met nieuwe technologieën, hoe beter hij / zij voorbereid is op de nabije toekomst, waarin deze technologieën niet meer weg te denken zijn! Een groot voordeel van al voor de pubertijd wennen aan bijvoorbeeld Sociale Media is dat het eenvoudiger is om met je kind in contact te blijven over wat hij / zij doet. Aan tafel kan behalve vragen hoe het op school was en of er na school nog iets leuks gedaan is, ook gevraagd worden hoe het in de klassen-WhatsApp-groep gaat en of er nog nieuwe Musically’s gemaakt zijn. Door dit soort vragen even natuurlijk te stellen als vragen naar wat ze tijdens de gymles hebben gedaan, blijft het in de pubertijd ook beter bespreekbaar.

 

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

5 tips voor de leukste kinderfoto’s

Voor je het weet zijn jouw kinderen alweer de deur uitgevlogen. De tijd gaat zo …