Tien bolle biggetjes keken naar de maan

Tien bolle biggetjes zien de volle maan,zien haar groot en licht en rond aan de hemel staan.

Recensie:
Tien zotte biggetjes zijn nog lang niet moe, sluipen als hun mama slaapt gauw naar buiten toe. Eenmaal buiten doen ze allerlei dingen, zoals in de boom klimmen, stampen in de modderpoel, zwaaien aan een tak. De biggetjes hebben het er maar druk mee.

Tien bange biggetjes, helemaal verward, want een wolk schuift voor de maan en de nacht wordt zwart. Dan wordt mama wakker, helemaal alleen. Waar zijn alle biggetjes? Waar is iedereen? Mama brengt ze allemaal weer naar huis gebracht.
Alle biggetjes zijn van de avonturen erg moe geworden.

Tien bolle biggetjes keken naar de maan is een leuk, op rijm geschreven, prentenboek. De bladzijdes waar de tekst op staat is helemaal zwart. Zelf vind ik dit wat donker en somber. Maar dit is vast gedaan, omdat het over de nacht gaat.
De tekeningen zijn leuk. De maan die er in staat voelt anders aan dan de rest van het boek. De maan is glow in the dark. Dit vinden de kinderen natuurlijk erg leuk! De biggetjes worden elke keer anders benoemd (zotte, dolle, stoere, drukke, wilde enz biggetjes). Dit vind ik ook leuk, omdat het weer betrekking heeft op het dagelijks leven hoe de kinderen ook kunnen zijn.

Tien bolle biggetjes keken naar de maan-> Lindsay Lee Johnson.
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, vanaf 3 jaar, uitgeverij Eenhoorn.
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

About Bianca

bianca.hudepol@gmail.com'

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …