Alfred J Kwak show met Herman van Veen

 

6 juli j.l. mocht ik met mijn gezin namens TrotseMoeders.nl bij de muzikale voorstelling Alfred J Kwak – Vader aanwezig zijn. Deze show is extra bijzonder omdat de baten van deze voorstelling naar de Stichting “De Sportbank” gaan, die een Jongeren Academie zal starten. Jaarlijks krijgen zwerfjongeren de kans om een geschikte baan/opleiding te vinden. Zie voor meer informatie www.desportbank,nl. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Wassenaar, de ING bank Wassenaar, NIBC bank Wassenaar en Rabobank Wassenaar en is een initiatief van de gemeente Wassenaar en Ladies In Art.

Bij binnenkomst kregen we een prachtige plek toegewezen, om de show te kunnen zien. Herman van Veen begon het verhaal te vertellen. En terwijl hij het verhaal vertelde, werd het verhaal op het podium uitgevoerd. Erg leuk was dat Herman van Veen naast de verteller, ook een rol in het verhaal speelde. Zo was hij ook een koning. Alfred leest dat Zonderwaterland, te weinig water heeft. Hij vind dit zo erg, dat hij een manier verzint om Zonderwaterland te helpen. Maar terwijl hij hier heel druk mee is, weet zijn vrouw dat ze zwanger is. Ze wil dit vertellen aan hem, maar hij luistert niet naar wat ze zegt. Hij heeft immers een belangrijke opdracht: geld verzamelen voor Zonderwaterland. Teleurgesteld laat ze Alfred maar zijn gang gang. Ze was net zo blij dat ze zwanger was. En nu had Alfred geen tijd om te luisteren wat voor goed nieuws ze had…
Ondertussen verzamelt Alfred geld in. Met een emmer gaat hij langs het publiek. De één doet enthousiast mee, en doet er zogenaamd geld in vigrx plus results. De ander zit verbaasd naar of in de emmer te kijken. Leuk om te zien, hoe verschillend het publiek hier op reageert.

Twee ratten hebben gehoord dat Alfred geld inzamelt. Ze willen dit geld gaan stelen. Met een smoes troggelen ze het geld van Alfred af. Ze beloven hem dat hij het geld na 4 weken  terug krijgt. De weken verstrijken, maar Alfred krijgt zijn geld niet terug. Daarop besluit hij maar om naar de koning te gaan, die zijn geld had ‘geleend’. Onderweg komt hij een vos, water en bijen tegen. Deze willen allemaal met hem mee naar het paleis van de koning. Alfred verstopt de vos onder zijn vleugel, het water in zijn buik en de zwerm bijen verstopt hij op zijn billen. Hij weet nog niet dat hij deze drie later hard nodig heeft, om zijn leven te redden. Een spannend stuk volgt dan ook en mijn dochter houdt mijn arm stevig vast. Maar ook hier geldt; eind goed, al goed. Uiteindelijk krijgt Alfred te horen dat hij vader wordt en is hij bij de bevalling aanwezig. Met veel geschreeuw en lawaai komen er zeven gekleurde eieren ter wereld. En dan wordt het slotlied ingezet.

Deze show van Alfred J Kwak is terecht een familie-musicial. Niet alleen mijn man en ik, maar ook mijn kinderen van 4 jaar en 7 jaar hebben volop genoten van deze show.  De show was vlot, leuk, grappig en voor jonge kinderen ook spannend. Voor ons was deze show een geweldige afsluiting na een dagje Duinrell!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Herman van Veen: “Voor het eerst” – Verhalen over ouder worden

Toen ik in Utrecht studeerde, kwam ik Herman van Veen wel eens tegen. In de …